Δράση ενημέρωσης για το AIDS πραγματοποιείται στα σχολεία Χαλανδρίου
Κοινωνία

Δράση ενημέρωσης για το AIDS πραγματοποιείται στα σχολεία Χαλανδρίου

Με αφορμή την 1η Δεκεμβρίου, Παγκόσμια μέρα κατά του AIDS, το Τμήμα Προληπτικής Ιατρικής της Δ/νσης Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου Χαλανδρίου σε συνεργασία με το Τμήμα Παιδείας της Δ/νσης Παιδείας, Αθλητισμού και Νέας Γενιάς διοργανώνει σειρά σχετικών ομιλιών σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.

Τις ομιλίες θα πραγματοποιήσει η παιδίατρος του Δήμου Φλώρα Τζίφη.

Η πρώτη ομιλία θα διεξαχθεί την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2016, στις 12:40, στο 3ο Λύκειο Χαλανδρίου.

Λίγα λόγια από τον Δήμο Χαλανδρίου για τη δράση

Τα τελευταία χρόνια, τα κρούσματα του AIDS, αν και πλέον δεν δημοσιοποιούνται, έχουν αυξηθεί και, σύμφωνα με τα επιδημιολογικά στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ, την τελευταία πενταετία ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ζουν με HIV/AIDS στη χώρα μας έχει αυξηθεί συνολικά κατά περίπου 50%. Συγκεκριμένα, σημειώνονται έξι διαγνώσεις ανά 100.000 άτομα. Ηλικιακά, τα περισσότερα κρούσματα κυμαίνονται ως εξής:

Πάνω από το 20% των κρουσμάτων παρατηρείται στις ηλικίες 30-34 και ένα 15% στις ηλικίες 25-29.

Προβληματίζει το γεγονός ότι αυξάνονται οι διαγνώσεις σε προχωρημένο στάδιο της νόσου του HIV. To 1/2 προσέρχεται στα κέντρα καταγραφής με καθυστερημένη διάγνωση και το 1/3 έχοντας ήδη εμφανίσει AIDS. Οι περισσότεροι από εκείνους που καθυστερούν να διαγνωστούν, είναι οι ετεροφυλόφιλοι.

Η αύξηση των κρουσμάτων, λοιπόν, στους νέους σε συνδυασμό με το γεγονός ότι οι σχετικές δράσεις έχουν υποχωρήσει τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύει την αναγκαιότητα τόσο η πολιτεία όσο και η κοινωνία των πολιτών να παραμένουν σε εγρήγορση με στοχευμένες παρεμβάσεις.

Στο πλαίσιο αυτών, εντάσσεται και η πρωτοβουλία του Δήμου μας, να «μπει» στα σχολεία μέσω εξειδικευμένων επιστημόνων και συγκεκριμένα στα Λύκεια της περιοχής μας, όντας ευαισθητοποιημένος στα θέματα υγείας και πρόληψης, αλλά και στα πλαίσια της ευρύτερης κοινωνικής του πολιτικής, με στόχο την ενημέρωση των εφήβων συνδημοτών μας, σχετικά με τον ιό του AIDS, ώστε να υιοθετήσουν, συνειδητοποιημένοι, μια υγιή και ασφαλή συμπεριφορά, που θα αποτελέσει και την ασπίδα κατά του AIDS.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet