Δημοτική Αστυνομία στο Χαλάνδρι με «στόχο» την παράνομη στάθμευση
Κοινωνία

Δημοτική Αστυνομία στο Χαλάνδρι με «στόχο» την παράνομη στάθμευση

Επαναδραστηριοποιείται από τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 η Δημοτική Αστυνομία στο Χαλάνδρι. Το Σώμα το οποίο αποτελείται από πέντε δημοτικούς αστυνομικούς θα ασχοληθεί με την παράνομη στάθμευση στο κέντρο του Χαλανδρίου.

Λόγω της μικρής δυναμικότητας του Σώματος και του κορεσμού του κέντρου του Χαλανδρίου, η Δημοτική Αστυνομία θα ασχοληθεί μόνον με την παράνομη στάθμευση και αυτό αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα, όπως αναφέρεται στην ακόλουθη ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου:

Η ύπαρξη των δημοτικών αστυνόμων είχε τερματιστεί βίαια από την εφαρμογή του μνημονίου όχι μόνο στο Χαλάνδρι αλλά και σε όλους του δήμους της Ελλάδας. Από τον Μάιο ξεκίνησε η διαδικασία επανασύστασής της με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου (Ν.4325/2015, ΦΕΚ Α΄47/11.05.2015).

Αυτή τη στιγμή στον Δήμο Χαλανδρίου υπάρχει δύναμη πέντε δημοτικών αστυνόμων. Συγκρινόμενη με τη δύναμη των πάνω από 20 που υπήρχε πριν τη διάλυσή της, καταλαβαίνει κανείς ότι μόνο ένα τμήμα των δραστηριοτήτων που αυτή είχε στην προηγούμενη φάση θα είναι δυνατό να διεκπεραιωθεί σήμερα. Το γεγονός αυτό, δεν επιτρέπει τη λειτουργία του οποιουδήποτε τύπου ελεγχόμενης στάθμευσης. Αν αναλογιστεί κανείς ότι αυτή λειτουργούσε με πενταπλάσιους δημοτικούς αστυνόμους καταλαβαίνει κανείς το αδύνατον του πράγματος.

Επιπλέον είναι αδύνατη η δράση των δημοτικών αστυνόμων στο σύνολο της πόλης. Από το Κάτω Χαλάνδρι και τα σύνορα με το Ψυχικό μέχρι τα όρια της Πεντέλης είναι προφανές ότι είναι εντελώς αδύνατο ένα Σώμα πέντε ανθρώπων να μπορεί να καλύψει στοιχειωδώς τις υπάρχουσες ανάγκες.

Οι επικρατούσες συνθήκες καθορίζουν με απόλυτο τρόπο τι θα μπορούσε να γίνει με τη νεοσύστατη Δημοτική Αστυνομία. Με βάση τη μελέτη κορεσμού που έγινε για το κέντρο της πόλης, που οι μετρήσεις επιβεβαίωσαν την καθημερινή εμπειρία για τις συνθήκες κίνησης και στάθμευσης στο κέντρο του Χαλανδρίου είναι προφανές ότι θα αποτελούσε μέγιστη συνεισφορά στην ποιότητα ζωής της πόλης ο έλεγχος της παράνομης στάθμευσης στο κέντρο της.

Η κάθε λογής παραβατικότητα που σχετίζεται με την εκτός νόμου -και πολύ συχνά εκτός λογικής- στάθμευση στο κέντρο επιβάλει κατά προτεραιότητα την απόπειρα ελέγχου της. Πρόκειται για μια πρακτική που αποτελεί τμήμα της στρατηγικής της διοίκησης του Δήμου για τη διευθέτηση των χρήσεων στο κέντρο και τη διαμόρφωση φιλικότερων όρων ως προς τους κατοίκους και τους πεζούς σε αυτό.

Υπό αυτή την έννοια η Δημοτική Αστυνομία θα ασχοληθεί ΜΟΝΟ με αυτή ως απόλυτη προτεραιότητα. Η περιοχή δράσης των ελέγχων της δεν θα είναι το σύνολο της πόλης, αλλά ο πυρήνας του εμπορικού της κέντρου όπως αυτό περιγράφεται στον χάρτη που σχετίζεται με το κείμενο.

Για όλο τον Ιανουάριο τα κλιμάκια της Δημοτικής Αστυνομίας άφηναν προειδοποιητικά σημειώματα στα σταθμευμένα παρανόμως αυτοκίνητα που βρίσκονται εντός της αναφερθείσας περιοχής. Από τον Φεβρουάριο η Δημοτική Αστυνομία θα αρχίζει σταδιακά να μοιράζει και κλήσεις.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet