Βανδαλισμοί στο πάρκο Ιθώμης
Κοινωνία

Βανδαλισμοί στο πάρκο Ιθώμης

Επίθεση βανδάλων έλαβε χώρα την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου 2016 στον οικίσκο που στεγάζει τη λέσχη της Ένωσης Παλαιών Προσκόπων και βρίσκεται στην παιδική χαρά της οδού Ιθώμης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου, έπειτα από διάρρηξη από αγνώστους, συνθήματα γράφτηκαν στους τοίχους, ενώ καταστράφηκαν αντικείμενα και έγιναν μικροκλοπές στις προμήθειες που αποθηκεύονταν στον χώρο.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού Σέργιος Γκάκας υπέβαλε την επόμενη ημέρα (Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016) μήνυση κατά αγνώστων στο Αστυνομικό Τμήμα Χαλανδρίου εκφράζοντας τη συμπαράσταση του Δήμου στην Ένωση των Παλαιών Προσκόπων, αλλά και την αντίθεση της δημοτικής Αρχής σε κάθε τέτοιου είδους ενέργειες που αποτελούν, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου, πλήγμα για την κοινωνία και τον πολιτισμό μας.

Τέλος, στην ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου θα υπερασπιστεί με όλες τις δυνάμεις της τους δημόσιους χώρους που ανήκουν στους πολίτες και όχι σε θρασύδειλους που καλύπτονται από ψευτοαντιφασιστικούς μανδύες».

Σχετική ανακοίνωση εξέδωσε και η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Χαλανδρίου:

«Σήμερα για την Ένωσή μας ξημέρωσε μία άσχημη μέρα. Η Λέσχη μας καταστράφηκε ολοκληρωτικά από μια ομάδα παιδιών του Κάτω Χαλανδρίου τα οποία ξέσπασαν όλο το μένος τους σε αυτήν. Δεν λυπήθηκαν τον κόπο μας, τα χρήματα που δώσαμε, τα κειμήλια που καταστράφηκαν ή ακόμη και τη σημαία μας που βανδαλίστηκε…

Λυπούμαστε που ως 30 και 40 χρόνια πρόσκοποι ο καθένας μας δεν πείσαμε αυτά τα παιδιά ότι υπάρχει και ένας άλλος δρόμος… Δυστυχώς επέλεξαν ως άνθρωποι να βρίσκονται στο περιθώριο της κοινωνίας. Εμείς όμως θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε πάντα, μέσα από τον εθελοντισμό, την αγάπη μας για το παιδί και τπν άνθρωπο και την πίστη μας στον Θεό και την πατρίδα. Να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο και να διαπαιδαγωγούμε παιδιά που βρίσκονται στη φωτεινή πλευρά του κόσμου μας».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet