Εξαιρετικά παρθένο το ελαιόλαδο του “Μαζί να τα Φάμε” στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Εξαιρετικά παρθένο το ελαιόλαδο του “Μαζί να τα Φάμε” στο Χαλάνδρι

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου “Μαζί να τα Φάμε”, όπως αναφερόταν σε ανακοίνωσή της και στο σχετικό ρεπορτάζ του ΕΝΥΠΟΓΡΑΦΑ (Ο ελαιοπαραγωγός που νόθευε ελαιόλαδο… επισκεπτόταν και τον Β. Τομέα), στο πλαίσιο των τακτικών ελέγχων που πραγματοποιεί, είχε πάρει δείγμα του ελαιολάδου που είχε προμηθεύσει στην Πρωτοβουλία ο παραγωγός «ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤΡ. ΚΩΝ/ΝΟΣ, Γεωργικές εκμεταλλεύσεις – Υπηρεσίες συσκευασίας και αποθήκευσης Δ.Δ. ΦΙΛΙΑ Δ. ΟΙΧΑΛΙΑΣ» (σ.σ.: σημειώνεται ότι ποσότητα νοθευμένου ελαιολάδου του συγκεκριμένου παραγωγού είχε εντοπιστεί από τον ΕΦΕΤ στο Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Αιγάλεω) και το έχει αποστείλει σε εργαστήριο για ανάλυση.

Τα αποτελέσματα του συγκεκριμένου ελέγχου έδειξαν ότι το προϊόν που είχε προμηθευτεί η Πρωτοβουλία “Μαζί να τα Φάμε” ανταποκρινόταν “στις προδιαγραφές του παρθένου ελαιολάδου”.

Ειδικότερα, στη σχετική ανακοίνωση που μας απέστειλε ο Δήμος Χαλανδρίου αναφέρονται τα εξής:

Τα αποτελέσματα του ελέγχουΗ Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χαλανδρίου «Μαζί να τα Φάμε» εξέδωσε ανακοίνωση για τα αποτελέσματα ελέγχου ποιότητας που διενεργήθηκε για το ελαιόλαδο. Το συμπέρασμα που προκύπτει είναι πως το λάδι που διατέθηκε στην 27η διανομή ΔΕΝ ήταν νοθευμένο με σπορέλαιο, αλλά εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

ΕΚΘΕΣΗ ΧΗΜΙΚΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ  ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΔΙΑΤΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ     

27η ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΟΥ “ΜΑΖΙ ΝΑ ΤΑ ΦΑΜΕ”

ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ: “ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΕΥΣΤ. ΚΩΣΤΑΣ” ΛΟΥΤΡΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 24002

Η ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ :

ΔΕΙΓΜΑ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΝΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΥ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΥ ΠΑΡΘΕΝΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ,  ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ 2568/91, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΘΗΚΑΝ”.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet