Προτάσεις για καθαριότητα – κυκλοφοριακό από έναν κάτοικο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Προτάσεις για καθαριότητα – κυκλοφοριακό από έναν κάτοικο Χαλανδρίου

Τις προτάσεις του – “όραμα” για την καθαριότητα και το κυκλοφοριακό στον Δήμο Χαλανδρίου καταθέτει ο κάτοικος της περιοχής Νίκος Κομπότης, με την ελπίδα, όπως αναφέρει, να γίνουν αφορμή “μιας σοβαρής συζήτησης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων” για το μέλλον της πόλης.

Ακολουθεί η επιστολή του κ. Ν. Κομπότη:

Ένα όραμα για την πόλη μου

Δεν χωρά καμμιά αμφιβολία ότι τα μείζονα προβλήματα της πόλης μας είναι η καθαριότητα και το κυκλοφοριακό πρόβλημα πεζών και οχημάτων. Αυτά τα προβλήματα χρειάζονται άμεση και μεσοπρόθεσμη αντιμετώπιση, για να γίνει η πόλη μας βιώσιμη.

1. Για την καθαριότητα προτείνω

α) Άμεσα την αγορά ενός πλυστικού οχήματος το οποίο δύο  φορές την εβδομάδα θα πλένει τους δρόμους του κέντρου και τις άλλες ημέρες τους δρόμους στις γειτονιές, με στόχο κάθε μήνα όλοι οι δρόμοι της Πόλης να πλένονται τουλάχιστον μια φορά. Το ίδιο πρέπει να γίνεται και με τους κάδους απορριμμάτων.

β) Μεσοπρόθεσμα κατασκευή υπόγειων κάδων απορριμμάτων που να είναι διαχωρισμένοι με τριάκτινο αστέρι (μερσεντές), για τον διαχωρισμό των απορριμμάτων στην πηγή, σε δυο γωνίες κάθε οικοδομικού τετραγώνου με σκοπό εντός μιας πενταετίας να μη υπάρχουν πλαστικοί κάδοι στην πόλη μας.

2. Για το κυκλοφοριακό προτείνω:

α) Άμεσα την αγορά 5 ευέλικτων και συγχρόνων μικρών λεωφορείων τα οποία ανά μισή ώρα να διασχίζουν τις γειτονιές και να τις συνδέουν δωρεάν με το κέντρο, τους σταθμούς του Μετρό, τους χώρους άθλησης και πολιτισμού και τις βιβλιοθήκες της πόλης μας. Στις στάσεις πρέπει να αναγράφονται οι ώρες διέλευσης οι οποίες πρέπει να τηρούνται επακριβώς. Έτσι θα μειωθεί δραστικά η χρήση του ιδιωτικού αυτοκινήτου από τους συμπολίτες μας.

β) Άμεσα την ανακατασκευή των πεζοδρομίων και την επέκταση των ποδηλατοδρόμων, με αυτεπιστασία, αξιοποιώντας τους ανέργους οικοδόμους συμπολίτες μας, οι οποίοι θέλουν δουλειά και όχι ελεημοσύνη από τον Δήμο μας. Έτσι θα ενθαρρυνθεί η χρήση του ποδηλάτου και η πεζοπορία.

γ) Μεσοπρόθεσμα την δημιουργία τριών υπόγειων γκαράζ στα όρια του κέντρου της πόλης μας, το 1ο στο οικόπεδο Μαμόπουλου, το 2ο κάτω από την οδό Βασιλέως Γεωργίου και το 3ο στον χώρο του Μαρινόπουλου επί της οδού Γυφτοπούλου.

δ) Μεσοπρόθεσμα την πεζοδρόμηση και δενδροφύτευση των οδών Βασιλέως Γεωργίου και της οδού Αγίας Παρασκευής μέχρι την πλατεία Φλύας (Κένεντυ) και να περάσει από τους δύο αυτούς πεζοδρόμους τραμ μονής γραμμής (μπρος – πίσω), που να ενώνει τη Λεωφόρο Κηφισιάς με τον σταθμό Αγ. Παρασκευής του Μετρό και τη Μεσόγειων, αν φτάσει μέχρι την πλατεία Αγ. Παρασκευής με τη συναίνεση του γειτονικού μας Δήμου (είναι μια ιδέα του μηχανικού σ. Θανάση Κονταξή).

ε) Άμεσα την απόσυρση όλων των παράνομων κτισμάτων στην παραρεμάτιο περιοχή (Μαρινόπουλου, Ζηκογιάννη κ.λπ.) επί της οδού Γυφτόπουλου, με πεζοδρόμησή της και τη δημιουργία πλατείας και πάρκου αναψυχής, ενοποιημένου με τη ρεματιά και την κεντρική πλατεία.

στ) Μακροπρόθεσμα την υπογειοποιηση της οδού Ανδρέα Παπανδρέου και πεζοδρόμησή της με παράλληλη δενδροφύτευσή της.

Θα ήμουν ευτυχής αν οι παραπάνω προτάσεις μου αποτελέσουν την απαρχή μιας σοβαρής συζήτησης μεταξύ των δημοτικών παρατάξεων για το μέλλον της πόλης μας, που συνεχώς υποβαθμίζεται και γίνεται αβίωτη. Περιμένω αντιδράσεις, γνώμες και αντιπροτάσεις.

Η πόλη μας χρειάζεται μια προοδευτική και εμπνευσμένη διοίκηση με όραμα και πρόγραμμα που να μη διαχειρίζεται την υπάρχουσα μιζέρια, αλλά να εμπνέει εμπιστοσύνη και να μπορεί να κινητοποιεί τους συμπολίτες μας, που χωρίς τη συμμετοχή τους τίποτε καλό δεν πρόκειται να γίνει για την πόλη μας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet