Ανάπλαση του προαύλιου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου
Κοινωνία

Ανάπλαση του προαύλιου στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες ανάπλασης του προαύλιου χώρου του 11ου Δημοτικού Σχολείου του Δήμου Χαλανδρίου.

Οι εργασίες περιελάμβαναν εξομάλυνση και επίστρωση της ασφάλτου του χώρου με κατάλληλο αντιολισθητικό υλικό και αντίστοιχη διαγράμμιση του εμβαδού των γηπέδων μπάσκετ και βόλεϊ.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου «αισθητικά το αποτέλεσμα δικαίωσε όλους όσοι προσπάθησαν για αυτό. Από τη διοίκηση του σχολείου και τον Σύλλογο Γονέων μέχρι τη Σχολική Επιτροπή που χρηματοδότησε το μεγαλύτερο μέρος του έργου.

»Η προσπάθεια που έγινε στο συγκεκριμένο σχολείο αποτελεί μία δοκιμή στο πολύ μεγάλο πρόβλημα της διαχείρισης των προαυλίων των σχολείων καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις αυτά είναι “ασφάλτινα” με αρκετές ζημιές και ανισοσταθμίες από ρίζες δέντρων και φθορές χρόνων.

»Η αντοχή του νέου δαπέδου στη σχολική πραγματικότητα, η φροντίδα που θα πρέπει να αναπτυχθεί για αυτό (από την απαγόρευση της κίνησης οχημάτων μέχρι τον περιορισμό των… τακουνιών σε παπούτσια και ελαστικά), θα καθορίσει την επόμενη κίνηση στο ζήτημα των σχολικών προαυλίων».

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου έχει ζητήσει και από τις δύο σχολικές επιτροπές να συγκεντρωθούν όλα τα αντίστοιχα αιτήματα από τα σχολεία της πόλης και να υπάρξει διερεύνηση για ένα συνολικό έργο που θα προταθεί από τον Δήμο στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού προκειμένου αντίστοιχες εφαρμογές να γίνουν στις αθλητικές εγκαταστάσεις των προαυλίων όλων των σχολείων της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet