Παραδόθηκαν σε προσφυγόπουλα τα σακίδια μαθητών του Χαλανδρίου
Κοινωνία

Παραδόθηκαν σε προσφυγόπουλα τα σακίδια μαθητών του Χαλανδρίου

Ολοκληρώθηκε η καμπάνια αλληλεγγύης για τα προσφυγόπουλα «Πιάσε το χέρι μου» για τους Δήμους Χαλανδρίου και Αγίας Παρασκευής και την Τρίτη 19 Απριλίου 2016 οι δύο δήμοι, η «Αλληλεγγύη για Όλους», η «Εφημερίδα των Συντακτών», το Δίκτυο μεταναστριών «Μέλισσα» και μαθητές και μαθήτριες, παρέδωσαν τα σακίδια που είχαν γεμίσει τα παιδιά με μπογιές, μπλοκ ζωγραφικής, τετράδια, μπισκότα και σνακ, στα παιδιά του προσφυγικού καταυλισμού του Σκαραμαγκά.

Χιλιάδες μαθητές του Χαλανδρίου πήραν μέρος στις δράσεις που αναπτύχθηκαν στα σχολεία και, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου «σήκωσαν ψηλά τη σημαία της ευαισθησίας και της αλληλεγγύης».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται, επίσης: «Η προσπάθεια όμως δεν θα σταματήσει εδώ. Οι συνθήκες σε πολλούς καταυλισμούς είναι δύσκολες και τα προβλήματα συντονισμού πολλά. Χρειάζεται να ενισχυθεί η πίεση σε όλους όσοι διαχειρίζονται την κατάσταση (κυβέρνηση, Ε.Ε., διεθνείς οργανισμοί). Οι δράσεις αλληλεγγύης πρέπει να επεκταθούν, αλλά συγχρόνως χρειάζεται να αγωνιστούμε με κάθε δυνατό τρόπο, για να σταματήσουν οι πόλεμοι τους οποίους ουσιαστικά προκάλεσαν οι ηγεσίες των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και οι παγκόσμιες ελίτ καταδικάζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην προσφυγιά, την εξαθλίωση και τον θάνατο.

»Όσοι και όσες ανήκουμε στους αλληλέγγυους, καλούμαστε να αγωνιστούμε για να αποτρέψουμε τη στρατιωτικοποίηση των θαλάσσιων συνόρων, την εγκατάσταση hotspots που θα αποφασίζουν με ανυπόστατα κριτήρια διαχωρισμού των ανθρώπων για το ποιοι θα μείνουν και ποιοι θα γυρίσουν πίσω, τη διαιώνιση των κινδύνων για τις ζωές τους που προκαλούνται από τις συνθήκες παράνομης μετακίνησης. Ταυτόχρονα, καλούμαστε να αγωνιστούμε τόσο για να ανοίξουν νόμιμες και ασφαλείς δίοδοι μετανάστευσης προς την Ευρώπη, όσο και να σταματήσουν αμέσως οι πόλεμοι και οι καταστροφές που προκαλούν τη μαζική φυγή του άμαχου πληθυσμού».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet