Παροχές του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής Δήμου Χαλανδρίου
Κοινωνία

Παροχές του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής Δήμου Χαλανδρίου

Πολλές είναι οι παροχές του Τμήματος Προληπτικής Ιατρικής του Δήμου Χαλανδρίου προς τους πολίτες του Δήμου που έχουν ανάγκη, τους οποίους εξυπηρετεί δωρεάν, παρέχοντας υπηρεσίες υγείας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας.

Το Τμήμα λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 8:00 – 16:00. Η εξυπηρέτηση των δημοτών γίνεται κατόπιν ραντεβού, καλώντας στον αριθμό τηλεφώνου 210 6894444.

Με το προσωπικό του Τμήματος που πλαισιώνεται και από εθελοντές ιατρούς διαφόρων ειδικοτήτων, λειτουργούν τα ακόλουθα ιατρεία:

Παιδιατρικό Ιατρείο

Κάθε Τρίτη, 13:00-16:00. Η ιατρός εξετάζει παιδιά ηλικίας μέχρι 16 ετών, διενεργεί τους εμβολιασμούς, όπου απαιτείται και στο πλαίσιο της προαγωγής της υγείας μέσω της πρόληψης και επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα τους Δημοτικούς Παιδικούς Σταθμούς. Επίσης χορηγεί βεβαιώσεις για γυμναστική.

Γυναικολογικό Ιατρείο

Κάθε Τετάρτη 13:00-15:00. Παρέχει τη δυνατότητα λήψης κολπικού επιχρίσματος (pap test), ψηλάφηση μαστών και ενημέρωση σε θέματα αντισύλληψης και οικογενειακού προγραμματισμού. Δίνονται επίσης βεβαιώσεις για κολυμβητήριο.

Καρδιολογικό Ιατρείο

Κάθε Πέμπτη 12:00-14:00. Στο συγκεκριμένο Ιατρείο, όπως και στα δυο προηγούμενα, πέραν της κλινικής εκτιμήσεως, δίνονται και βεβαιώσεις για κολυμβητήριο, γυμναστήριο, κατόπιν επιδείξεως πρόσφατου ηλεκτροκαρδιογραφήματος και Triplex.

Ορθοπεδικό Ιατρείο

Κάθε Τρίτη 15:00-17:00. Παρέχεται κλινική εξέταση, εκτίμηση της κατάστασης και περαιτέρω καθοδήγηση καθώς και χορήγηση παραπεμπτικού για φυσικοθεραπεία.

Οφθαλμολογικό Ιατρείο

Κάθε Δευτέρα 12:00-13:00.

Ενδοκρινολογικό Ιατρείο

Κάθε Παρασκευή 10:00-13:00.

Φυσικοθεραπεία γίνεται καθημερινά, κατόπιν γραπτής εντολής ιατρού, σε ανασφάλιστους και μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου. Επίσης σε συνεργασία με τον ορθοπεδικό ιατρό πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος κύφωσης-σκολίωσης στους μαθητές του Δημοτικού.

Νοσηλευτικές υπηρεσίες παρέχονται καθημερινά, όπως μέτρηση πίεσης και ζωτικών σημείων, ενεσοθεραπεία, αγωγή υγείας.

Κάθε Τρίτη και Πέμπτη, 8:00-10:00, γίνεται μέτρηση (stick) σακχάρου.

Στον ίδιο χώρο παρέχουν τις υπηρεσίες τους εξειδικευμένοι ψυχολόγοι:

α) σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας  και
β) σε άτομα 17 ετών και άνω  με στόχο  την πρόληψη,  την έγκαιρη διάγνωση και αντιμετώπιση ψυχικών διαταραχών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet