Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Ένα τραγούδι για μας»
Κοινωνία

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση «Ένα τραγούδι για μας»

Μέσα σε συγκινητική ατμόσφαιρα, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης 12 Μαΐου 2016, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δήμου Χαλανδρίου, στην οδό Παπάγου αρ. 7, η εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης «Avantgarde»,για να τιμηθεί η 71η επέτειος της πτώσης της γερμανικής κατοχής, της μεγάλης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου, νίκης του σοβιετικού λαού και των λαών της Ευρώπης στον πόλεμο κατά της φασιστικής Γερμανίας.

Στην εκδήλωση ήταν παρόντες από τη Ρωσική πρεσβεία ο πρεσβευτής σύμβουλος Ολέγκ Μπρεντίχιν καθώς και ο στρατιωτικός ακόλουθος συνταγματάρχης Αντρέι Κλιμόβιτς. Επίσης, ο Τεγκiζ Καντάρια, εγγονός του θρυλικού λοχία Μιλιτόν Καντάρια, που τον Μάιο του 1945 ύψωσε τη σημαία της νίκης πάνω από το Ράιχσταγκ μαζί με τον επιλοχία Μ. Γιεγκόροφ.

Από τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου παρευρέθησαν ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος, οι αντιδήμαρχοι Έλενα Χριστούλη, Δημήτρης Χριστουλάκης, Σέργιος Γκάκας, Θοδωρής Αλεξίου καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Ευγενία Κατούφα, Θανάσης Κιούσης και Θύμιος Κουράσης.

Επίσης παρευρέθηκε ο 96χρονος αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης Νίκος Ξένος καθώς και η πρόεδρος της ΠΕΑΕΑ Χαλανδρίου Ε. Αβραμίδου.

Την εκδήλωση άνοιξε ο δήμαρχος Σίμος Ρούσσος τονίζοντας τη σημασία και το παράδειγμα που αποτελεί για όλους τους λαούς «η μεγάλη αντιφασιστική νίκη ιδίως σήμερα που το αυγό του φιδιού επανεμφανίζεται».

Ακολούθησαν χαιρετισμοί από τον Αντρέι Κλιμόβιτς, τον Ολέγκ Μπρεντίχιν, τον Τεγκiζ Καντάρια και τον Νίκο Ξένο καθώς και ανταλλαγή αναμνηστικών. Η εκδήλωση έκλεισε με τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ένα τραγούδι για μας» του Κέντρου Πολιτισμού και Ανάπτυξης «Avantgarde» με τη συμμετοχή των ηθοποιών Χρήστου Λάβνου, Ειρήνης Καζάκου, Βασίλη Κουκαλάνη και της Κοραλίας Καράντη, μέσα σε πυκνά χειροκροτήματα και βαθιά συγκίνηση.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet