Μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα στη συναυλία αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου
Κοινωνία

Μεγάλη προσφορά σε τρόφιμα στη συναυλία αλληλεγγύης Δήμου Χαλανδρίου

Εκατοντάδες πολίτες έδωσαν το «παρών» την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016 στη συναυλία αλληλεγγύης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου που διοργάνωσαν υπό την αιγίδα του Δήμου 23 συλλογικοί φορείς της πόλης.

Μεγάλη υπήρξε η προσφορά σε τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης δημιουργώντας, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου, την προσδοκία ότι οι πολίτες θα συνεχίσουν να συνεισφέρουν με την ίδια γενναιοδωρία κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2016 με τον τίτλο «Νύχτες Αλληλεγγύης».

Στη συναυλία συμμετείχαν αφιλοκερδώς οι καλλιτέχνες: Αγνή, Καλλιόπη Βέττα, Άννα Βυτινάρου, Γιάννης Θωμόπουλος, Μάκης Καραβιώτης, Σπύρος Καραβιώτης, Αναστασία Κατσιναβάκη, Έλλη Κατσιναβάκη, Αλεχάντρο Ντίαζ, Μάνια Παπαδημητρίου, Ορφέας Περίδης, Τζίνα Πούλου και Μαρία Ρεμπούτσικα. Συμμετείχε επίσης η Ορχήστρα της Φιλαρμονικής του Δήμου Χαλανδρίου.

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος λέγοντας τα εξής:

«Εκ μέρους του Δημοτικού μας Συμβουλίου σας καλωσορίζω στη σημερινή μας γιορτή. Ίσως μια από τις λιγοστές χαρές που μας άφησαν να χαιρόμαστε όσοι τη ζωή μας διαφεντεύουν αυτά τα δύσκολα χρόνια είναι τούτη: Να χαιρόμαστε όταν διαπιστώνουμε ξανά και ξανά με κάθε παρόμοια ευκαιρία πόσα αποθέματα αγάπης και αλληλεγγύης κρύβει μέσα του αυτός ο τόπος και οι άνθρωποί του.

»Το είδαμε τον περασμένο χειμώνα μέσα από τη συγκινητική ανταπόκριση των ανθρώπων της πόλης μας στις απανωτές συλλογές τροφίμων για τους κατατρεγμένους αυτού του κόσμου. Στο Κουτσόχερο της Λάρισας, στην Ειδομένη ή στο μακρινό Κομπάνι στις αποστολές αλληλεγγύης που οργάνωσε ο δήμος μας. Το νιώσαμε στα πρόσωπα και τις καρδιές των 8.000 μαθητών της πόλης μας που συμμετείχαν στην καμπάνια αλληλεγγύης “Πιάσε το χέρι μου” που οργάνωσε ο Δήμος, η “Εφημερίδα των Συντακτών” και η “Αλληλεγγύη για όλους”. Το ξαναβλέπουμε σήμερα εδώ και θα το συναντάμε πιστεύω και όλο το καλοκαίρι στις “Νύχτες Αλληλεγγύης” όπως αποφασίσαμε να ονοματίσουμε το φετινό Φεστιβάλ μας στη Ρεματιά.

»Η σημερινή όμως βραδιά είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Γιατί φτιάχτηκε με πολύ μεράκι από τόσο διαφορετικούς ανθρώπους των 23 φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης μας. Φορείς, σύλλογοι και ξεχωριστοί άνθρωποι με τις πιο διαφορετικές πεποιθήσεις, καταγωγές και σκοπούς που ενώθηκαν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου μας. Γιατί για μας τέτοιο είναι το όριο και το μέτρο της συμβολής της όποιας διοίκησης του Δήμου. Να στηρίζει, να εμπνέει, να βοηθά για να πάρουν την πόλη στα χέρια τους οι πιο δημιουργικοί και ευαίσθητοι άνθρωποι του τόπου μας.

»Αγαπητοί φίλοι και φίλες, 23 Ιούνη του 2005, 11 χρόνια πριν έως και σήμερα σιώπησε οριστικά ένας τρυφερός άνθρωπος, ο ποιητής Μανώλης Αναγνωστάκης. Κανείς δεν εξαιρείται από τον αδυσώπητο κύκλο της ζωής. Η ευλογία που χαρίστηκε όμως στους ποιητές είναι που αφήνουν πίσω τους στίχους για να προστρέχουμε οι θνητοί στις δύσκολες στιγμές μας. Έγραψε κάπου, λοιπόν, ο ποιητής ότι η ποίηση δεν είναι τρόπος να μιλάμε για τον κόσμο, όπως πολλοί νομίζουν, αλλά είναι ο καλύτερος τοίχος να κρύβουμε το πρόσωπό μας. Ας κρύψουμε λοιπόν απόψε το πρόσωπό μας στον τοίχο της ποίησης και των τραγουδιών και ας πιστέψουμε ότι στην επιστροφή θα λείπει το κακό σύννεφο που δαγκώνει την ψυχή μας τα τελευταία χρόνια».

Για τη διοργάνωση της συναυλίας συνεργάστηκαν οι ακόλουθοι συλλογικοί φορείς:

Ανεξάρτητη Γυναικεία Παρέμβαση, Ανθρώπινοι Άνθρωποι, Ένωση Αρκάδων, Ένωση Ηπειρωτών, Ένωση Ποντίων «Ο Ακρίτας», Ένωση Παλαιών Προσκόπων, Εξωραϊστικός και Πολιτιστικός σύλλογος «Άγιοι Ανάργυροι», Ίδρυμα Ζήση, Ινστιτούτο «Πάνος Μυλωνάς», Κεφαλληνιακή Ένωση, Δράση Αλληλεγγύης «Μαζί να τα φάμε», ΠΕΓΚΑΠ – Ν.Υ., Περιηγητική Ένωση, Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, Σύλλογος Φίλων των Ζώων, Σύλλογος «Φλύον», Σύνδεσμος Μικρασιατών – Κωνσταντινουπολιτών «Ρίζες», Συστήματα Προσκόπων, Σώμα Εθελοντών, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, Φίλοι των Επτανήσων και οι Κοινωνικές Δομές Του Δήμου Χαλανδρίου (Παντοπωλείο – Φαρμακείο –Συσσίτιο – Γραφείο Διαμεσολάβησης) με την υποστήριξη της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών Δήμου Χαλανδρίου.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν το Πρώτο Πρόγραμμα και το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο λειτουργεί στον Δήμο Χαλανδρίου από το 2013. Εξυπηρετεί τουλάχιστον 1.200 άτομα από περίπου 700 οικογένειες. Σε 100 από τα άτομα αυτά διανέμεται έτοιμο φαγητό, όπως άλλωστε και στις τρεις οικογένειες προσφύγων που φιλοξενούνται στον μικρό ξενώνα του Δήμου. Το πρόγραμμα χρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. για την κάλυψη των αμοιβών των εργαζόμενων. Τα τρόφιμα εξασφαλίζονται από χορηγίες επιχειρήσεων και δωρεές μεμονωμένων πολιτών. Ο Δήμος Χαλανδρίου έχει συνεισφέρει με 130.000 ευρώ το 2015 και με 150.000 το 2016. Ωστόσο οι αιτήσεις υποψηφίων για ένταξη στο πρόγραμμα αυτό συνεχώς αυξάνονται ενώ οι συνθήκες των ήδη εγγεγραμμένων επιβαρύνονται.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet