Με 24 ευρώ θα κάνουν πλέον το PCR εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους στο Χαλάνδρι
Κοινωνία

Με 24 ευρώ θα κάνουν πλέον το PCR εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι γονείς τους στο Χαλάνδρι

Η τιμή των 24 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ εξασφαλίστηκε για τη σχολική κοινότητα του Χαλανδρίου όλων των βαθμίδων, ύστερα από αίτημα του δημάρχου. Σ. Ρούσσου, προς πιστοποιημένα διαγνωστικά κέντρα της ευρύτερης περιοχής, για απομείωση του κόστους διεξαγωγής των μοριακών τεστ (PCR), λόγω της σοβαρής επιβάρυνσης του οικογενειακού προϋπολογισμού.

Όπως σημειώνει η δημοτική αρχή, με την επιστολή του σε έξι διαγνωστικά κέντρα, ο δήμαρχος Χαλανδρίου επεσήμανε τη δυσχερή καθημερινότητα της σχολικής κοινότητας, λόγω της συνέχισης της πανδημικής κρίσης και των αυξημένων αναγκών διάγνωσης και ιχνηλάτησης της Covid -19 και ζήτησε να γίνει μια προσφορά για χαμηλότερη τιμή.

Σημειώνεται ότι όλα τα διαγνωστικά κέντρα πρόσφεραν τιμή σημαντικά χαμηλότερη από το πλαφόν των 47 ευρώ, με την πιο χαμηλή να είναι στα 24 ευρώ. Κατόπιν της θετικής απόκρισης του συγκεκριμένου διαγνωστικού κέντρου, ενημερώθηκαν οι δ/νσεις των σχολείων της πόλης.

Ο κ. Ρούσσος δηλώνει σχετικά: «Ευχαριστώ όλα τα διαγνωστικά κέντρα που απάντησαν στην επιστολή μου και στο αίτημα να λάβουν υπόψη τις εξαιρετικές πιέσεις που δέχεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός, λόγω των αυξημένων αναγκών για μοριακά τεστ. Πολύ περισσότερο, βέβαια, ευχαριστώ το διαγνωστικό κέντρο “Neoscreen” που πρόσφερε για τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές της πόλης και τους γονείς τους, την τιμή των 24 ευρώ για κάθε μοριακό τεστ. Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε η διάθεση κοινωνικής προσφοράς και αλληλεγγύης είναι ένα θετικό και ηχηρό μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet