Ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για εργασίες στα σχολεία του Χαλανδρίου τους τελευταίους 20 μήνες
Χαλάνδρι

Ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ οι δαπάνες για εργασίες στα σχολεία του Χαλανδρίου τους τελευταίους 20 μήνες

Νέες εργασίες πραγματοποιούνται στο 16ο Δημοτικό Σχολείο στο Πάτημα Χαλανδρίου. Μετά την αντικατάσταση των προβληματικών εσωτερικών δαπέδων το καλοκαίρι, ήρθε η ώρα για τη συντήρηση των εξωτερικών όψεων του σχολείου, όπως ενημερώνει ο δήμαρχος της πόλης.

«Αν και πρόκειται για το νεώτερο σχολικό συγκρότημα στο Χαλάνδρι, μιας και κατασκευάστηκε πριν μια δεκαετία, το κτήριο έχει αρκετές φθορές» σημειώνει ο κ. Σίμος Ρούσσος.

Οι αποκαταστάσεις και οι ελαιοχρωματισμοί θα καλύψουν και τις σχολικές αίθουσες και εκτελούνται στο πλαίσιο του μεγάλου έργου συντηρήσεων των σχολικών κτηρίων, ύψους 1.200.000 ευρώ, που χρηματοδοτείται από τον δημοτικό προϋπολογισμό.

Ταυτόχρονα συνεχίζεται το έργο κατασκευής 29 χώρων υγιεινής και 28 ραμπών αναπήρων, ύψους 285.000 ευρώ, το έργο τοποθέτησης ασανσέρ σε 8 σχολεία, ύψους 260.000 ευρώ, ενώ υπογράφηκε η σύμβαση και ξεκινά το έργο ενεργειακής αναβάθμισης σε 10 σχολεία, ύψους 1.250.000 ευρώ. Το έργο περιλαμβάνει μονώσεις, αντικατάσταση κουφωμάτων και λαμπτήρων με led.

Τους τελευταίους 20 μήνες έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες εργασίες αποκαταστάσεων όψεων, ανακατασκευής τουαλετών, αύλειων χώρων, ελαιοχρωματισμών και μονώσεων σε 37 σχολεία, όπως τονίζει ο δήμαρχος. Το συνολικό ποσό που έχει δαπανηθεί για τα σχολεία το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα ξεπερνά τα 3.000.000 ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται οι δαπάνες καθαρισμού, μισθοδοσίας καθαριστριών και οι επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές, προσθέτει ο κ. Ρούσσος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet