Γ. Δραγασάκης: Ζήτησε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, από το Χαλάνδρι
Πολιτική

Γ. Δραγασάκης: Ζήτησε στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, από το Χαλάνδρι

Στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης του ΣΥΡΙΖΑ και των διαδικασιών διαβούλευσης για το «Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», τα οποία είναι υπόθεση των Οργανώσεων Μελών και των πολιτών, διοργανώθηκε από την Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου, την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου, εκδήλωση με ομιλία του Γιάννη Δραγασάκη, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνου της Επιτροπής Προγράμματος του κόμματος, η οποία πραγματοποιήθηκε, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «σε μια κατάμεστη αίθουσα (σ.σ. αίθουσα εκδηλώσεων Δήμου Χαλανδρίου), με εκατοντάδες συμμετέχοντες να θέτουν πλήθος ερωτήσεων, διατηρώντας τη συζήτηση ιδιαίτερα ζωντανή για τρεις ώρες».

Παρόντες, μεταξύ άλλων, ήταν ο Δημήτρης Τσουκαλάς βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, η Άννα Χατζησοφιά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ο Σίμος Ρούσσος, δήμαρχος Χαλανδρίου, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Κορίνα Βασιλοπούλου, Σοφία Κορωναίου (πρόεδρος επίσης του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου) και Γιώργος Μπαλάφας (και αναπληρωτής Συντονιστής της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Β. Αθήνας), τα μέλη του Συντονιστικού της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βόρειας Αθήνας, Σπύρος Νιάκας και Αλέξης Χριστόπουλος, η Λίτσα Γαλάνη-Πισιμίση, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου, η Έλενα Χριστούλη, αντιδήμαρχος Οικονομικών του Δήμου Χαλανδρίου, ο Σέργιος Γκάκας, αντιδήμαρχος Πολιτισμού στο Χαλάνδρι, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χαλανδρίου Τάσος Ευσταθίου, Χρήστος Κασσίμης, Θανάσης Κιούσης, Ευθύμιος Κουράσης, Γιώργος Λιερός, Γεράσιμος Λυμπεράτος, Χρυσούλα Μάζη, Πόπη Φασίτσα, καθώς και ο δημοτικός σύμβουλος Χολαργού, Περικλής Ζήκας. Επίσης παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων Χαλανδρίου Γιάννης Μιχάλας, ο Θοδωρής Πισιμίσης, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Δήμου Χαλανδρίου και η δημοσιογράφος Ευγενία Λουπάκη. Τη συζήτηση διεύθυνε η Χριστίνα Μαχαίρα, συντονίστρια της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Χαλανδρίου.

Ο κ. Γ. Δραγασάκης, αφού συνεχάρη τη νέα αριστερή δημοτική αρχή του Χαλανδρίου, επισήμανε τη συμβολική σημασία της αναφοράς στο ΕΑΜ στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στην πόλη. «Το ΕΑΜ μας προσφέρει ένα παράδειγμα λαϊκής αυτενέργειας και αλληλεγγύης, καθώς ζούμε προβλήματα πολέμου σε καιρό ειρήνης», τόνισε χαρακτηριστικά. «Η κοινωνική και οικονομική κρίση που έχουν προκαλέσει οι μνημονιακές πολιτικές δεν απαιτούν απλώς αλλαγές πολιτικής, αλλά να εξοπλιστούμε με πίστη και φρόνημα για να αντεπεξέλθουμε στις συνέπειες της κοινωνικής καταστροφής».

Στη συνέχεια τόνισε ότι «η κρίση είναι δομική, κρίση κανόνων, μια παγκόσμια διαμάχη για το πώς θα διευθετήσουμε τη ζωή μας. Επεσήμανε ότι το σχέδιο της κυβέρνησης καταρρέει: «Το χρέος δεν είναι βιώσιμο, δεν έγινε ουσιαστικά ποτέ διαπραγμάτευση γύρω από αυτό, δεν έχει οικοδομηθεί οποιοσδήποτε αναπτυξιακός ορίζοντας, ζούμε επιδείνωση των συνθηκών με φυγή κεφαλαίων από την αντιμέτωπη με τον εφιάλτη της ύφεσης Ευρώπη». Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Γ. Δραγασάκης υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει «ένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση της οικονομίας, της κοινωνίας και του κράτους, το οποίο δεν υποκαθιστά τη διαπραγμάτευση για το χρέος και θα εφαρμοστεί ανεξαρτήτως αυτής, προς ανακούφιση τμημάτων της κοινωνίας, επανενεργοποίηση αδρανών δυνάμεων και επανεκκίνηση της οικονομίας».

Ο ομιλητής στάθηκε στις προγραμματικές δεσμεύσεις της Θεσσαλονίκης, σημειώνοντας ότι «με αυτές ο ΣΥΡΙΖΑ ανακόπτει την οικονομική, κοινωνική και θεσμική υποβάθμιση που στέρησαν τον λαό από δικαιώματα, τον περιθωριοποίησαν και τον οδήγησαν σε κατάσταση απελπισίας. Το σχέδιο δεν αποτελεί το πλήρες πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά συνιστά μια πρώτη δέσμη άμεσων μέτρων για ανασυγκρότηση της κοινωνίας. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, ο στόχος είναι η αντιμετώπιση των διαχρονικών προβλημάτων του κράτους, της δημόσιας διοίκησης, του πολιτικού συστήματος, αλλά και η μετάβαση προς ένα νέο μοντέλο ανάπτυξης». Ο Γ. Δραγασάκης σημείωσε ότι «δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε ένα νέο παραγωγικό σύστημα με μνημόνια και μη βιώσιμο χρέος».

Ολοκληρώνοντας την εισήγησή του και πριν τη συζήτηση που ακολούθησε με τους παρευρισκόμενους, τόνισε ότι «ο λαός δεν έχει τίποτα θετικό να περιμένει από την τωρινή κυβέρνηση που με πρόγραμμα το μνημόνιο, χωρίς κοινωνική νομιμοποίηση, κύρος και αξιοπιστία, ηττήθηκε από δικά της μέτρα και πολιτικές». Ο Γ. Δραγασάκης κάλεσε τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ, «με τη συνείδηση ότι πράττοντάς το στηρίζουν το συνολικό καλό», υπογραμμίζοντας, επίσης, ότι «η υπερώριμη πολιτική αλλαγή θα πρέπει να γίνει με δημοκρατικό ήθος και τρόπο».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet