Γ. Κουράσης: «Δήμος Χαλανδρίου, ένας Δήμος υγιής και αυτάρκης»
Πολιτική

Γ. Κουράσης: «Δήμος Χαλανδρίου, ένας Δήμος υγιής και αυτάρκης»

«Σοβαρές και υγιείς βάσεις για έναν Δήμο νοικοκυρεμένο και οικονομικά αυτάρκη» τονίζει ότι έβαλε η διοίκησή του ο τέως δήμαρχος Χαλανδρίου, Γιώργος Κουράσης.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, με την παράταξη ΧΑΛΑΝΔΡΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ, κάνει λόγο για πλεόνασμα 4 εκατομμυρίων ευρώ από τη διαχείριση των ετών 2013-2014 και για «ορθολογική διαχείριση των ανταποδοτικών τελών και συμπίεση των σχετικών δαπανών» και αναλύει τις δυνατότητες που προσφέρει το πλεόνασμα αυτό στον Δήμο Χαλανδρίου.

Ακολουθεί η ανακοίνωση:

Δήμος Χαλανδρίου
Ένας Δήμος Υγιής και Αυτάρκης 

Ως προς το θέμα της αναπροσαρμογής των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το οικονομικό έτος 2015 και την προτεινόμενη από τη διοίκηση μείωση των σχετικών συντελεστών, θα ήθελα να κάνω τις εξής παρατηρήσεις.

1. Όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Υπηρεσίας, αλλά και την εισήγηση του δημάρχου, το πλεόνασμα από τη διαχείριση των δύο (τελευταίων) ετών 2013- 2014, ανέρχεται στο ποσό των 4 εκατομμυρίων ευρώ! (ποσό που βρίσκεται στον τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, τμήμα του ταμειακού υπολοίπου, που ως γνωστόν, ανέρχεται στο ποσό των 12 εκατομμυρίων).

2. Είναι προφανές ότι με δεδομένο ότι επί διοίκησης της παράταξης μας, καμιά αύξηση των Δημοτικών Τελών συντελέστηκε την περίοδο 2011 – 2014, το πλεόνασμα αυτό προέρχεται αποκλειστικά από την ορθολογική διαχείριση των ανταποδοτικών τελών και τη συμπίεση των σχετικών δαπανών.

3. Το πλεόνασμα αυτό των 4 εκατομμυρίων, των ανταποδοτικών τελών, δίνει τη δυνατότητα στον Δήμο μας, να προβεί σε ελάφρυνση των νοικοκυριών και των τοπικών επιχειρήσεων από τα καταβαλλόμενα τέλη κατά 1,2 εκατομμύρια περίπου, διά της μείωσης των σχετικών συντελεστών.

4. Επίσης το πλεόνασμα δίδει τη δυνατότητα στον Δήμο, να γίνουν σημαντικές επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού καθαριότητας, τόσο του προγραμματισμένου από τη δική μας διοίκηση, όσο και πρόσθετου εξοπλισμού.

Μπορεί επίσης να προχωρήσει η προγραμματισθείσα αγορά του οικοπέδου, απολύτως απαραίτητου για την εύρυθμη λειτουργία της Υπηρεσίας Καθαριότητας και βελτίωσης της αποτελεσματικότητάς της.

Με τα παραπάνω, επιβεβαιώνεται πλήρως η ειλικρίνεια των ισχυρισμών μας, ως και η βασιμότητα των επιχειρημάτων μας ότι στα 3 ½ αυτά (μεταβατικά) χρόνια (2011 -2014) της διακυβέρνησης του Δήμου μας, βάλαμε σοβαρές και υγιείς βάσεις για έναν Δήμο νοικοκυρεμένο και οικονομικά αυτάρκη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet