Γ. Κουράσης: Το Χαλάνδρι σε Δράση θα δώσει το «παρών» στις εκλογές, κόντρα σε «φανταχτερές» λύσεις και «σωτήρες»
Πολιτική

Γ. Κουράσης: Το Χαλάνδρι σε Δράση θα δώσει το «παρών» στις εκλογές, κόντρα σε «φανταχτερές» λύσεις και «σωτήρες»

Με αφορμή τη λήξη της διαβούλευσης για τον νέο εκλογικό νόμο της Αυτοδιοίκησης, ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Χαλάνδρι σε Δράση, τέως δήμαρχος Χαλανδρίου, Γιώργος Κουράσης, σχολιάζει το προτεινόμενο εκλογικό σύστημα, αλλά ταυτόχρονα ξεκαθαρίζει και τις προθέσεις της παράταξής του στις προσεχείς αυτοδιοικητικές εκλογές.

Όπως σημειώνει, ο συνδυασμός Χαλάνδρι σε Δράση θα δώσει «κραυγαλέο παρών» και στις εκλογές αυτές, με επικεφαλής που θα προέλθει μέσα από «δημοκρατικές διαδικασίες». Ταυτοχρόνως, όμως, προειδοποιεί ότι τυχόν «φανταχτερές λύσεις» και «σωτήρες» που θα προσπαθήσουν να επιβληθούν από «διάφορα κέντρα και παράκεντρα εξουσίας» θα βρουν την παράταξη απέναντί τους.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο κ. Κουράσης αναφέρει:

Αναμφισβήτητα, πρόκειται για έναν Νόμο που αποκαθιστά την ομαλότητα στην κυβερνησιμότητα και αποτελεσματικότητα των Δήμων, κάτι που είχε έντονα διαταραχθεί από την καθιέρωση της (κατ’ επίφαση) απλής αναλογικής, από την προηγούμενη Κυβέρνηση. Ευελπιστούμε ότι οι παρατηρήσεις που καταθέσαμε ως Ένωση Δημάρχων, στο πλαίσιο της διαβούλευσης του Νόμου, θα συμπληρώσουν, εάν γίνουν αποδεκτές, ένα νομοσχέδιο που φαίνεται να συγκεντρώνει και την αποδοχή της πλειοψηφίας των αιρετών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επί της ουσίας, τώρα, είναι προφανές ότι με το προβλεπόμενο αναγκαίο ποσοστό εισόδου 3% και το ποσοστό εκλογής από τον α’ γύρο στο 43%, δημιουργούνται νέα δεδομένα στους Δήμους. Και τούτο διότι ο νέος Εκλογικός Νόμος επιβάλλει ευρύτερες συσπειρώσεις σε υγιείς προγραμματικές συγκλίσεις, ενώπιον των δημοτών – εκλογέων και αποτρέπει αφ’ ενός επιλήψιμες συναλλαγές μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και αφ’ ετέρου υποψηφιότητες αμφιβόλου σκοπιμότητας.

Τα ίδια βέβαια, κατά μείζονα λόγο, ισχύουν και στον Δήμο μας, στον οποίο, ακόμα και πρόσφατα η κατάτμηση συγγενών δημοτικών παρατάξεων αλλοίωσε στην πράξη τη βούληση της πλειοψηφίας των Χαλανδραίων. Παρά το γεγονός ότι υπολείπεται επαρκής χρόνος για τις επόμενες εκλογές (Οκτώβριος 2023), θα ήθελα, ως επικεφαλής της παράταξής μας Χαλάνδρι σε Δράση, αλλά και υπό το βάρος της ευθύνης ως διατελέσας δήμαρχος και επί 30 χρόνια στέλεχος της παράταξης αυτής, να δηλώσω τα εξής:

Η ιστορική μας παράταξη, με διαχρονική προσφορά στα κοινά της πόλης μας και με πολλά και μεγάλα έργα ως παρακαταθήκη, θα δώσει κραυγαλέο «παρών» και στις προσεχείς εκλογές. Στόχος της ένας και μοναδικός: Η αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των Δημοτών μας σε όλες τις γειτονιές της πόλης μας.

Η παράταξή μας διαθέτει πολλά και ικανότατα στελέχη, με επαγγελματική καταξίωση, μορφωτικό επίπεδο και κοινωνική προσφορά, που θα μπορέσουν να μας εκπροσωπήσουν επάξια και να διεκδικήσουν με αξιώσεις το δημαρχιακό αξίωμα. Κριτήριο της τελικής επιλογής που θα έλθει μετά από δημοκρατικές διαδικασίες, θα είναι η αξιοσύνη, το ήθος, τα προσόντα, η προσφορά.

Τονίζουμε ότι κέντρα και παράκεντρα εξουσίας που θα προσπαθήσουν, στην πορεία προς τις εκλογές, να επιβάλλουν «φανταχτερές» λύσεις ως «σωτήρες» θα μας βρουν αντίθετους. Άλλωστε, τέτοιες λύσεις επώνυμων «σωτήρων» δοκιμάσθηκαν με ολέθρια αποτελέσματα σε Δήμους που επλήχθησαν από τραγικά συμβάντα (βλέπε Μαραθώνα).

Παρά το γεγονός ότι η πανδημία έφερε πίσω την προγραμματισμένη ανασύνταξη και επανεκκίνηση της παράταξής μας, όπως είχαμε προαναγγείλει, και σε αναμονή της βελτίωσης των συνθηκών, καλούμε όλους τους Χαλανδραίους να είναι δίπλα μας, αφού το Χαλάνδρι μας, η πόλη που αγαπάμε, αξίζει τα καλύτερα.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet