Γ. Κουράσης: To Tεχνικό Πρόγραμμα και ο «κατήφορος» του κ. Ρούσσου
Πολιτική

Γ. Κουράσης: To Tεχνικό Πρόγραμμα και ο «κατήφορος» του κ. Ρούσσου

Σκληρή κριτική στον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο, ασκεί ο τέως δήμαρχος κι επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Κουράσης, με αφορμή τη στάση του πρώτου μετά την καταψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2018 από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Ο κ. Κουράσης σημειώνει ότι ο δήμαρχος δεν πήρε κανένα μήνυμα από τη συγκεκριμένη καταψήφιση, αντιθέτως παραπληροφορεί τους δημότες και τους εργαζόμενους και τρομοκρατεί όσους δεν συμφωνούν μαζί του.

Ακολουθεί η ανακοίνωση του κ. Κουράση:

Εκκωφαντική ήταν η απόρριψη του Τεχνικού Προγράμματος του κ. Ρούσσου για τα έτη 2018-2019, από την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Αναρωτιόμαστε, ο κ. Ρούσσος το πήρε το μήνυμα της πλειοψηφίας του Δ.Σ.;

Ότι, δηλαδή, το Τεχνικό Πρόγραμμα δεν μπορεί να εκφράζει έναν Δήμο εύρωστο οικονομικά και μια πόλη με πλήθος σοβαρών προβλημάτων; Ότι είναι ένα ανερμάτιστο, κοντόφθαλμο συνονθύλευμα τίτλων έργων, χωρίς στόχο και προοπτική, που σε καμία περίπτωση ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Χαλανδρίου;

Ότι, όπως τονίσαμε στην υπεύθυνη ανακοίνωσή μας, στην οποία αιτιολογήσαμε την αρνητική μας ψήφο, λείπουν δραματικά τα σημαντικά έργα υποδομής που έχει ανάγκη, μια ανθρώπινη βιώσιμη πόλη;

Ότι, η πλασματικότητα και η αφερεγγυότητα των ποσών που αναφέρονται, ως πηγές χρηματοδότησης των έργων, «στερούν» κάθε ίχνος σοβαρής προοπτικής υλοποίησής τους; Όπως, άλλωστε, τεκμαίρεται από μια απλή ανάγνωση του προγράμματος εκτελεστέων έργων της Περιφέρειας. Πλην ίσως των τεσσάρων ώριμων έργων, που η δική μας παράταξη του παρέδωσε και με τραγική ανεπάρκεια, αδυνατεί να ολοκληρώσει. Χαρακτηριστικό είναι το έργο της οδοποιίας των 2 εκατομμυρίων του Τεχνικού Προγράμματος, με πίστωση στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας 3.000(!).

Οι κινήσεις του κ. Ρούσσου, μέχρι σήμερα, δείχνουν ότι δεν κατάλαβε τίποτα. Πανικόβλητος μάλιστα, επιδίδεται σε πρωτοφανείς για την Αυτοδιοίκηση μεθοδεύσεις.

Έτσι:

  • Παραπληροφορεί τους ανενημέρωτους πολίτες, μέσω καλά οργανωμένου δικτύου επικοινωνίας συντρόφων του στο διαδίκτυο, στρεβλώνοντας το νόημα της δημοκρατικά κατοχυρωμένης αρνητικής ψήφου. Μια αρνητική ψήφο που ΚΑΤΑ ΠΑΓΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΔΙΝΕ ΑΥΤΟΣ στα Τεχνικά Προγράμματα και τους Προϋπολογισμούς των προκατόχων του δημάρχων, επί σειρά ετών, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΤΟΝ ΕΓΚΑΛΕΣΕΙ ΓΙΑ ΠΡΟΔΟΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ!
  • Λοιδορεί, κυρίως τους συντρόφους του (μέχρι χθες συνεργάτες του), που «τόλμησαν» να έχουν άλλη άποψη από αυτόν.
  • Κινδυνολογεί αναίσχυντα, τρομοκρατώντας τους πολίτες και τους υπαλλήλους, ότι δήθεν θα μείνουν χωρίς πετρέλαιο τα σχολεία και χωρίς μισθούς οι υπάλληλοι.
  • Καθυβρίζει τους πάντες, χαρακτηρίζοντας τυχοδιωκτικές πολιτικές τη στάση όσων πιστεύουν σε ένα καλύτερο μέλλον για την πόλη τους και τα παιδιά τους και δεν τον ακολουθούν.

Αλλά κυρίως, με μεθόδους που θυμίζουν άλλους χώρους και άλλες εποχές, επιδιώκει να τρομοκρατήσει όποιον «φέρνει εμπόδια» στο έργο του.

Λυπούμαστε γι’ αυτόν τον κατήφορο του κ. Ρούσσου. Γιατί πέραν από τις καταδικαστέες, απαράδεκτες αυτές συμπεριφορές, εάν πίστευε πραγματικά στον διάλογο δεν θα καλούσε, προσχηματικά, 5-6 ημέρες πριν την ψήφιση του Τ.Π. τους συμβούλους για δήθεν «διαβούλευση». Θα τους είχε καλέσει 3-4 μήνες νωρίτερα, ώστε το συναινετικό (εάν το ήθελε πραγματικά), Τεχνικό Πρόγραμμα, να είχε υπόσταση νομική και οικονομική. Έτσι, ώστε οι προτάσεις των συμβούλων της μειοψηφίας, εφόσον εντάσσοντο στο Τ.Π., να μην ήταν άλλη μια σειρά τίτλων έργων, χωρίς προοπτική υλοποίησης, όπως είναι το δικό του πρόγραμμα, αλλά να ήταν κοστολογημένες από τις Υπηρεσίες. Βασισμένες σε υπάρχοντες πόρους. Μελετημένες, έστω σε πρώτο στάδιο.

Αυτή, κ. Ρούσσο, θα ήταν μια υπεύθυνη δημοκρατική στάση ενός δημάρχου που σέβεται τους πολίτες (πρώτα απ’ όλα) και τους θεσμούς, δευτερευόντως.

Τώρα, μετά απ’ όλα αυτά, μας καλεί στο Δημοτικό Συμβούλιο να κάνουμε τι; Να επικροτήσουμε ένα πρόγραμμα που δεν το πιστεύουμε ή να επικροτήσουμε τις αντιδημοκρατικές και απαράδεκτες συμπεριφορές του ίδιου;

Σε κάθε περίπτωση, η παράταξή μας, με αίσθημα ευθύνης, θα προσπαθήσει να συμβάλλει με συγκεκριμένες προτάσεις, στην άρση του αδιεξόδου στο οποίο έχει οδηγήσει τον Δήμο μας ο κ. Ρούσσος. Προς όφελος και μόνο των Δημοτών και του Χαλανδρίου, της πόλης που αγαπάμε.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet