Δήμος Χαλανδρίου: Πενία πολιτικών επιχειρημάτων, μικροπολιτικές κατεργάζεται – Σκληρή απάντηση στον Χάρη Ρώμα
Κοινωνία

Δήμος Χαλανδρίου: Πενία πολιτικών επιχειρημάτων, μικροπολιτικές κατεργάζεται – Σκληρή απάντηση στον Χάρη Ρώμα

Ως «προκλητική και πέρα από κάθε λογική επίθεση κατά του Δήμου» χαρακτηρίζει η δημοτική αρχή του δημάρχου Χαλανδρίου Σίμου Ρούσσου την ανάρτηση του αντιπεριφερειάρχη Πολιτισμού και υποψήφιου δημάρχου Χάρη Ρώμα στον λογιαρασμό της παράταξής του Χαλάνδρι στο Φως σχετικώς με το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο της πόλης.

Στην ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή αναφέρει:

«Προκλητική και πέρα από κάθε λογική η επίθεση που εξαπέλυσε κατά του Δήμου ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού και υποψήφιος δήμαρχος Χαλανδρίου κ. Ρώμας. Με μια σκαιά ανάρτηση στη σελίδα της παράταξής του στο FB εγκαλεί τον Δήμο επειδή ενισχύει σταθερά το Κοινωνικό Παντοπωλείο – Συσσίτιο της πόλης, έτσι ώστε να στηρίζει σταθερά και απρόσκοπτα 1.200 εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας(!), με τακτική διανομή τροφίμων και καθημερινή παροχή συσσιτίου.

Η εν λόγω ανάρτηση, που κάνει λόγο ακόμα και για «μέγα σκάνδαλο»(!), δεν πλήττει όμως μόνο τη διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, όπως ίσως θα ήθελε ο κ. Ρώμας, αλλά βάλλει, δυστυχώς, και εναντίον όλων των αιρετών του Χαλανδρίου. Για τον πολύ απλό λόγο ότι οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Χαλανδρίου λειτουργούν επί επτά χρόνια υπό διαπαραταξιακό έλεγχο, με απόλυτη σύμπνοια και διαφάνεια, στη βάση ομόφωνων αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως θα όφειλε να γνωρίζει ο κ. Ρώμας εφόσον επιθυμεί να ασχοληθεί με τα κοινά του Χαλανδρίου.

Με την αξιοπρέπεια των συμπολιτών μας που βρίσκονται σε ανάγκη κανείς από το πολιτικό προσωπικό του Χαλανδρίου, μέχρι σήμερα, ΔΕΝ διανοήθηκε να παίξει πολιτικά παιχνίδια… Δυστυχώς όχι μόνο το διανοείται, αλλά το κάνει πράξη ο κ. Ρώμας.

Φαίνεται όμως ότι, πέρα από κακή πρόθεση, ο κ. Ρώμας έχει και άγνοια του τρόπου που λειτουργούν και τι παρέχουν (ή δεν παρέχουν) τα προγράμματα που χρηματοδοτεί μέσω του ΕΣΠΑ η Περιφέρεια.

Ενημερώνεται λοιπόν ότι τους όρους των εν λόγω προγραμμάτων τους καθορίζει η Περιφέρεια, ΟΧΙ ο Δήμος. Ο Δήμος Χαλανδρίου είχε ενταχθεί από το 2013 στο σχετικό πρόγραμμα της Περιφέρειας “∆ομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο”. Την εκ νέου ένταξη στο πρόγραμμα του Κοινωνικού Παντοπωλείου – Συσσιτίου την απέρριψε η ίδια η Περιφέρεια όταν διακόπηκε η συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου με την ΜΚΟ ΕΠΑΨΥ. Το αποτέλεσμα ήταν να παραμείνει στο πρόγραμμα μόνο το Κοινωνικό Φαρμακείο.

Θα έπρεπε επίσης να γνωρίζει, αυτό που είναι ακόμα σημαντικότερο, ότι το πρόγραμμα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια καλύπτει ΜΟΝΟ τη μισθοδοσία 4 εργαζομένων και ΣΥΝΟΛΙΚΑ για λειτουργικά έξοδα (τρόφιμα, αναλώσιμα, ρεύμα, ενοίκιο κ.λπ.) ποσό ίσο με το 30% της μισθοδοσίας(!).

Σε τι ποσό αντιστοιχεί αυτό; Σε 1.500 ευρώ τον μήνα, δλδ. σε 50 ευρώ ημερησίως. Το ποσό αυτό, όπως αντιλαμβάνεται ο κοινός νους, ούτε τη λειτουργία του Συσσιτίου για 100 άτομα δεν μπορεί να υποστηρίξει, πόσο μάλλον την τακτική λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Γι΄ αυτό ακριβώς από το 2014 και κάθε χρόνο ο Δήμος Χαλανδρίου εντάσσει στον προϋπολογισμό πάνω από 100.000 ευρώ για αγορά ειδών για το Παντοπωλείο και το Συσσίτιο, έτσι ώστε βασικά είδη (λάδι, ζυμαρικά, ζάχαρη, ντοματοχυμός, ρύζι, όσπρια, είδη υγιεινής, κρέας κ.λπ.) να διανέμονται κάθε μήνα στους ωφελούμενους του Παντοπωλείου, μαζί με τις ξεχωριστές έξτρα διανομές που γίνονται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, ενώ καθημερινά διανέμεται συσσίτιο σε 90 συμπολίτες μας. Γι’ αυτά μίλησε ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος στον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και όχι για να… “αυτοθαυμαστούν”, όπως ισχυρίζεται ο κ. Ρώμας. Άλλωστε στον αυτοθαυμασμό άλλοι έχουν εξειδίκευση…

Για περισσότερες λεπτομέρειες σε σχέση με τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου ο κ. Ρώμας παραπέμπεται στον δημόσια αναρτημένο απολογισμό του 2021, από όπου προκύπτει όχι μόνο η οικονομική ενίσχυση του Δήμου, αλλά και οι πολύ σημαντικές και διαρκώς αυξανόμενες χορηγίες, από μεγάλες επιχειρήσεις και αλυσίδες τροφίμων (https://www.chalandri.gr/uncategorized/2022/03/09/80934/).

Τις άκριτες καταγγελίες για τη δράση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Χαλανδρίου, καλό θα ήταν να τις απευθύνει αλλού ο κ. Ρώμας και ας μην προσπαθεί να καλύψει την πενία πολιτικών επιχειρημάτων και την έλλειψη σχεδίου για την πόλη με λάσπη κατά των αιρετών του Χαλανδρίου, που ασχολούνται χρόνια με τα κοινά της πόλης.

Κρείττον του λαλείν το σιγάν! Θα έπρεπε να το γνωρίζει ο κ. Ρώμας και να μην ασκεί μικροπολιτική στις πλάτες των αδύναμων Χαλανδραίων συμπολιτών μας, που δοκιμάζονται από την εντεινόμενη ενεργειακή και οικονομική κρίση, η οποία επιδεινώνεται από πολιτικές επιλογές, τις οποίες και ο ίδιος υπηρετεί, ως αντιπεριφερειάρχης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet