«Κομμένα και ραμμένα» στα μνημονικά μέτρα Τεχνικό Πρόγραμμα & Προϋπολογισμός 2018
Πολιτική

«Κομμένα και ραμμένα» στα μνημονικά μέτρα Τεχνικό Πρόγραμμα & Προϋπολογισμός 2018

«Δεν μας εκπλήσσει το γεγονός ότι ο προϋπολογισμός που κατατέθηκε ταυτίζεται με τους πολιτικούς και δημοσιονομικούς στόχους της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. και έρχεται να συμπληρώσει τον κρατικό προϋπολογισμό, ο οποίος  αποτελεί έναν από τους βασικούς μηχανισμούς αναδιανομής -σε όφελος του κεφαλαίου- του πλούτου που παράγει ο λαός μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Χαλανδρίου σχετικά με τη χθεσινή συνεδρίαση – «θρίλερ» στο Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης για το Τεχνικό Πρόγραμμα και τον Προϋπολογισμό του 2018.

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, «οι κρατικοί προϋπολογισμοί των τελευταίων χρόνων, όπως και ο φετινός, είναι προσαρμοσμένοι στο Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2018-2021, στις κατευθύνσεις και τους στόχους της ευρω-ενωσιακής δημοσιονομικής πειθάρχησης που περιέχονται στο 3ο μνημόνιο, που ψήφισε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., μαζί με τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το ΠΟΤΑΜΙ, σε συνέχεια των προηγούμενων μνημονίων και βέβαια και στο 4ο. Εφαρμόζουν στην πράξη όλα τα αντιλαϊκά μέτρα που ψηφίστηκαν με στόχο  να αντιμετωπίσουν την καπιταλιστική κρίση σε βάρος της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων, για την ανάκαμψη της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και την τόνωση της ανταγωνιστικότητάς τους.

Σε αυτό το πλαίσιο ευθυγραμμίζεται και η διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου, σε βάρος της εργατικής τάξης και των πλατιών λαϊκών στρωμάτων».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet