Κώστας Αγγελής: «Πέρασε» η πόλωση, αλλά είμαστε υποψιασμένοι…
Πολιτική

Κώστας Αγγελής: «Πέρασε» η πόλωση, αλλά είμαστε υποψιασμένοι…

Οι κάλπες έκλεισαν, οι δημοτικές εκλογές πέρασαν κι αυτές στην ιστορία. Το Χαλάνδρι επανεξέλεξε δήμαρχο τον Σίμο Ρούσσο για τα επόμενα 4 χρόνια.

Γράφει ο Κώστας Αγγελής*

Μπορεί τα αποτελέσματα να δικαίωσαν τη στρατηγική επιλογή του δημάρχου και του επιτελείου του να πολώσουν το κλίμα τις τελευταίες ημέρες, προκειμένου να συσπειρώσουν τους δικούς τους ψηφοφόρους και παράλληλα να προσελκύσουν νέους εναντίον του Γιώργου Κουράση, όμως η τοξικότητα που άφησε πίσω της η επιλογή αυτή μόνο μια ήπια, νέα δημοτική περίοδο ΔΕΝ προοιωνίζει.

Συγκεκριμένα, το αμφιβόλου ποιότητας και αισθητικής, αγνώστου εκδότη και συντάκτη έντυπο-«φάντασμα», με τον εμβληματικό τίτλο «CITY-X», που η παράταξη του δημάρχου επιστράτευσε και με σπουδή διακίνησε, για να λοιδορήσει, να κατηγορήσει, να αποδομήσει τον αντίπαλό της, Γιώργο Κουράση, βάζοντας στο κάδρο όμως και αρκετούς ακόμη συνυποψήφιους δημάρχους, άσχετα αν δεν κατάφεραν να περάσουν στον δεύτερο γύρο, καθόρισε σε μεγάλο βαθμό το τελικό αποτέλεσμα.

Το αφήγημα του δημάρχου, με την «πληθώρα» των έργων, που άλλαξαν την πόλη, με το «εδώ και 40 χρόνια» κατεστημένο, με τους «επικούς» και «πολυφορεμένους» βερμπαλισμούς για «τα χρόνια της αδιαφορίας, της αδράνειας, της εγκατάλειψης» του μνημονιακού Κουράση, που τόσο εύκολα διακινούσε όλη αυτήν την προεκλογική περίοδο, κρίθηκε την πρώτη Κυριακή, όταν οι Χαλανδραίοι αποδέχθηκαν τον απολογισμό του έργου του σε ποσοστό 32,4%.

Όμως δεν έφτανε… Εξαντλώντας πιθανές δεξαμενές ψηφοφόρων και εισπράττοντας γενικά μια άρνηση, χρησιμοποίησε τα μεγάλα μέσα, τη γνωστή παλαιοκομμουνιστική – νεοσυριζαϊκή προπαγάνδα. Αποδομούμε τον εχθρό, διαβάλλουμε και στοχοποιούμε όποιον δεν συμφωνεί μαζί μας, επενδύουμε σε αστήρικτες, αίολες κατηγορίες, δηλητηριάζουμε τη σκέψη των αναποφάσιστων, καταγγέλλουμε δεικτικά τον αντίπαλο, κυκλοφορούμε και ένα δήθεν ανεξάρτητο έντυπο για να… τεκμηριώσουμε τις απόψεις μας και περιμένουμε τους καρπούς των ενεργειών μας.

Η τακτική έπιασε… Μόνο που πλέον είμαστε υποψιασμένοι, παρότι ο πολιτικός μας πολιτισμός δεν μας επέτρεπε να μεταφέρουμε τη συζήτηση στο πεζοδρόμιο, το βέβαιο είναι πως τίποτε δεν μένει αναπάντητο, όπως τίποτε δεν έμεινε και στην προεκλογική περίοδο. Είμαστε έτοιμοι για την επόμενη ημέρα να διαμορφώσουμε στην πόλη το κλίμα εκείνο όπου δεν θα έχουν θέση μικροπολιτικές, μαγκιές, κουτσαβακισμοί. Θέση θα έχουν μόνο επιχειρήματα και τεκμηριωμένες απόψεις. Έστω και σε αυτό το «ναρκοθετημένο», ελέω Κλεισθένη, Δημοτικό Συμβούλιο, εμείς θα αποδείξουμε ότι ο μόνος λόγος για τον οποίο διεκδικήσαμε ως το τέλος τον Δήμο ήταν για να φανούμε χρήσιμοι στην πόλη μας, στο Χαλάνδρι μας και στα παιδιά μας, που μας έχουν δανείσει το Χαλάνδρι τους.

Υ.Γ. Μετά την κάλπη… οφείλω 949 μεγάλα ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους συνδημότες μου που με τίμησαν με την επιλογή τους, ανάμεσα και μαζί με τους 44 ακόμη ικανότατους συνυποψήφιους μου, του συνδυασμού Χαλάνδρι σε Δράση. Πραγματικά αποτελεί μια βαριά ευθύνη και μια ευθεία υπόσχεση να βρίσκομαι σταθερά εκεί στην πρώτη γραμμή, προτάσσοντας το συμφέρον του Δήμου μου, χωρίς να παρεκκλίνω από τις δικές μου αξίες.

Το πλέον μεγάλο ευχαριστώ το άφησα για τον επικεφαλής του συνδυασμού, τον δικό μου δήμαρχο, τον Γιώργο Κουράση.

* Δημοτικός σύμβουλος Χαλανδρίου με την παράταξη Χαλάνδρι σε Δράση

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet