Μαζική η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι
Πολιτική

Μαζική η συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Χαλάνδρι

Με μεγάλη επιτυχία και μαζική συμμετοχή πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 17 Μαΐου η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στην πλατεία Χαλανδρίου.

Η συγκέντρωση ξεκίνησε με ομιλήτρια τη νεότερη υποψήφια στο δημοτικό ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Χαλάνδρι, Καλλιόπη Γίδη, μαθήτρια του 5ου ΓΕΛ Χαλανδρίου. Στην ομιλία της είπε ότι «οι μαθητές με την ψήφο τους στο ΚΚΕ στέλνουν μήνυμα αντίστασης, η ψήφος των μαθητών στο ΚΚΕ θα είναι μια απάντηση στο απαράδεκτο νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση για το σχολείο, και στο πώς οι μαθητές ψηφίζουν όπως αγωνίζονται».

Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής Δημήτρης Σταθόπουλος, που – όπως είπε μεταξύ άλλων – δίνοντας απάντηση στα «προοδευτικά» καλέσματα της κυβέρνησης, «πρόοδος δεν είναι η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων των κρατών-μελών, που οδηγεί στον εγκλωβισμό, σε άθλιες συνθήκες, χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, θύματα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της εξαθλίωσης. Πρόοδος δεν είναι, ούτε ήταν ποτέ, η νομιμοφροσύνη στις ΗΠΑ, στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε. Δεν είναι να υπηρετούμε τα επικίνδυνα πολεμικά σχέδιά τους, αλλά να εναντιωθούμε σε αυτά για να ζήσουμε ειρηνικά, με φιλία και συνεργασία με τους γειτονικούς λαούς».

Η επικεφαλής του ψηφοδελτίου της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Χαλάνδρι, Λούλα Καρατζά, τόνισε ότι την πενταετία 2014-2019 «η Λαϊκή Συσπείρωση τήρησε την υπόσχεσή της και πάλεψε μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για τη λύση κάθε προβλήματος που βασάνιζε τον λαϊκό κόσμο στο Χαλάνδρι». Επίσης, ανέδειξε «ότι η διοίκηση του Σ. Ρούσου (ΣΥΡΙΖΑ) συνέχισε από εκεί που σταμάτησε η διοίκηση Γ. Κουράση (Ν.Δ.) και πορεύτηκε στις ίδιες ράγες. Πάσχισε να μην οργανωθεί αντίδραση και διεκδίκηση. Γι’ αυτό τα μεγάλα θέματα της πόλης ψηφίζονταν και από άλλες παρατάξεις, δήθεν αντιπολίτευσης, ανταλλάσσοντας μάλιστα και συγχαρητήρια με τη διοίκηση. Η Λαϊκή Συσπείρωση χάλαγε την ομοφωνία στο Δημοτικό Συμβούλιο και βρισκόταν πάντα στη πρώτη γραμμή κάθε λαϊκής διεκδίκησης. Γι’ αυτό η ψήφος σας στη Λαϊκή Συσπείρωση πιάνει τόπο και κάνει την πραγματική διαφορά. Γιατί μπορεί να εκφράσει ένα ρεύμα ευρύτερης συμπόρευσης, αγώνα και αλλαγής για το Χαλάνδρι».

Τέλος, κάλεσε τους δημότες Χαλανδρίου να φέρουν με την ψήφο τους στη Λαϊκή Συσπείρωση στη διοίκηση του Δήμου «για να γίνει η πραγματική ανατροπή: δημοτική αρχή στήριγμα στους αγώνες του λαού. Εγγύηση οι αγώνες μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο, η στήριξη του ΚΚΕ και οι δεκάδες αγωνιστές που την απαρτίζουν, εργαζόμενοι, νέοι, επιστήμονες, γυναίκες, ό,τι πιο ζωντανό έχει η πόλη μας».

Η κεντρική ομιλία έγινε από τον Θανάση Παφίλη, που αναφέρθηκε ιδιαίτερα «στα συγχαρητήρια που παίρνει η κυβέρνηση Σύριζα και ο κύριος Τσίπρας από όλη την ελίτ, τους Αμερικανούς, τη Μέρκελ, την Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ» και αναρωτήθηκε «εάν έγιναν τα κοράκια περιστέρια και αηδόνια ή ο Τσίπρας μετατράπηκε σε σύμμαχο και υπηρέτη των κορακιών. Φυσικά το δεύτερο συνέβη».

Ανέδειξε «τι σημαίνει όταν ασκείται αντιλαϊκή πολιτική εν ονόματι τις αριστεράς, όταν διασύρονται αξίες και ιδανικά και ότι με αυτό τον τρόπο δεν πολεμάς τη δεξιά, αλλά γίνεσαι χορηγός της δεξιάς και της ακροδεξιάς».

«Ο αντίπαλος», επεσήμανε, «είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το κεφάλαιο που σχεδιάζει την αντιλαϊκή πολιτική και δίνει τις κεντρικές κατευθύνσεις τις οποίες εφαρμόζει η κυβέρνηση και εξειδικεύει η τοπική διοίκηση. Ως ΚΚΕ παλέψαμε σε αυτές τις συνθήκες, βάλαμε στο επίκεντρο της προσοχής τις λαϊκές ανάγκες και τα προβλήματα των λαϊκών οικογενειών».

Τόνισε «τι πέτυχαν οι κομμουνιστές δήμαρχοι στους δήμους που είχαν εκλεγεί, πώς, μαζί με τον λαό, διεκδίκησαν και πέτυχαν κατακτήσεις που έδωσαν ανάσες και ανακούφιση στα λαϊκά στρώματα». Ανέδειξε «τις μεγάλες ευθύνες της κυβέρνησης για την καθυστέρηση της δίκης της Χρυσής Αυγής» και αναρωτήθηκε «αν είναι δυνατόν το Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας να μη δίνει άδεια για εκδήλωση της Χ.Α. και το Περιφερειακό Συμβούλιο να την επιτρέπει. Μπορούν να μιλάνε αυτοί για μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και τον φασισμό, όταν υπογράφουν διακήρυξη της Ε.Ε. που μιλάει για “σιδηρούν παραπέτασμα”, όπως έκανε ο Τσίπρας και μάλιστα την 9η Μάη, μέρα της αντιφασιστικής νίκης των λαών. Δυνατό λοιπόν ΚΚΕ για να γκρεμίσουμε από την 3η θέση τους φασίστες της Χ.Α».

Τέλος, απεύθυνε κάλεσμα σε όλους όσους «έχουν πληγεί από τα αντιλαϊκά μέτρα, που έχουν αξίες και ιδανικά, αυτούς που οι δρόμοι μας χώρισαν στο παρελθόν, να έρθουν κοντά μας, όπως κάνουν χιλιάδες αγωνιστές, με το ψηφοδέλτιο στο χέρι, ώστε το ΚΚΕ να βγει πιο ισχυρό». Επίσης, κάλεσε τη νεολαία «να ρίξει “κόκκινο” στην κάλπη, για να φτιάξουμε μια κοινωνία σοσιαλιστική, μια κοινωνία αυτών που παράγουν τον πλούτο».

Στη συγκέντρωση συμμετείχε πλήθος κόσμου από το Χαλάνδρι, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, ενώ επίσης παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι με το περιφερειακό ψηφοδέλτιο τις Λαϊκής Συσπείρωσης Αδαμίδου Σοφία, Λίτσιου Παρασκευή, Παπασωτηρίου Κωνσταντίνος, Παρίση Αναστασία, Ζάχαρης Ορέστης, ο δημοτικός σύμβουλος και εκ νέου υποψήφιος με τη Λαϊκή Συσπείρωση Χρήστος Κασίμης, η ηθοποιός Μπέτυ Βαλάση, η τραγουδίστρια Γιώτα Βέη, ο καθηγητής του ΕΜΠ Γιάννης Μηλιός, ο τραγουδιστής Γιάννης Θωμόμουλος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet