Με την αντιπολίτευση τα… βάζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου σχετικά με τον προγραμματισμό των προσλήψεων
Κοινωνία

Με την αντιπολίτευση τα… βάζει ο δήμαρχος Χαλανδρίου σχετικά με τον προγραμματισμό των προσλήψεων

Κριτική στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης ασκεί ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσος με αφορμή τη στάση που κράτησαν στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χαλανδρίου (15/2) στη συζήτηση του θέματος για τον προγραμματισμό προσλήψεων μέχρι το 2027.

«Όσο και να φαίνεται αδιανόητο υπήρξαν παρατάξεις που δεν ψήφισαν ούτε καν τη δυνατότητα να υποβάλει ο Δήμος αίτημα αντικατάστασης των 29 υπαλλήλων που προβλέπεται να συνταξιοδοτηθούν μέχρι το 2027» αναφέρει ο δήμαρχος Χαλανδρίου και προσθέτει:

«Το υπουργείο Εσωτερικών, με αιφνίδια εγκύκλιο που έστειλε στις 31/1, ζήτησε πολυετή προγραμματισμό προσλήψεων μέχρι το 2027, βάσει των προβλεπόμενων αποχωρήσεων μέσω συνταξιοδότησης. Βεβαίως συνεχίζει να κρατά σε ισχύ τη μνημονιακή διάταξη απαγόρευσης προσλήψεων προσωπικού, παρόλες τις τεράστιες ανάγκες που προκύπτουν από την αφαίμαξη των δημοτικών υπηρεσιών από τα υπουργεία μέσω των ανεξέλεγκτων μετατάξεων προσωπικού από τους δήμους προς το κεντρικό κράτος».

«Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και της ΛΑ.Ε., όπως και ο κ. Βάσιος, καταψήφισαν ακόμη και την πιθανότητα να εγκριθούν κάποιες προσλήψεις προσωπικού, η παράταξη της κ. Αγαπητού απείχε, ενώ η παράταξη του κ. Κρανίδη ψήφισε λευκό» σημειώνει ο δήμαρχος και προσθέτει:

«Δεν προλάβαιναν λέει να μελετήσουν 5 σελίδες σε 7 ώρες… Θα περίμενε κανείς ότι η λαλίστατη συνδικαλιστική και κομματική γραφειοκρατία θα υπερασπιζόταν τουλάχιστον το αυτονόητο: Να προσπαθήσει ο Δήμος να πάρει μόνιμο προσωπικό, τουλάχιστον τόσο σε αριθμό όσο πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί. Φυσικά έλαμψε διά της σιωπής. Ακριβώς όπως συστηματικά κάνει εδώ και 8 χρόνια, ενόσω δήμαρχος και διοίκηση υπερασπίζονται έμπρακτα στα δικαστήρια τους συμβασιούχους εργαζόμενους, τον δημόσιο χαρακτήρα και την επαρκή στελέχωση του Δήμου».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet