Οι θέσεις της παράταξης Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης για θέματα του Δήμου
Πολιτική

Οι θέσεις της παράταξης Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης για θέματα του Δήμου

Τις θέσεις της για θέματα του Δήμου Χαλανδρίου θέτει υπόψιν των δημοτών η παράταξη Χαλάνδρι Απόφαση Ευθύνης.

Σε ανάρτηση της σελίδας της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης η παράταξη, με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Παναγιώτη Βάσιο, σημειώνει:

Άρχισε η νέα δημοτική περίοδος και τρέχουν θέματα που μας ενδιαφέρουν όλους.

Στις 30 Οκτωβρίου 2019 πάρθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χαλανδρίου η απόφαση για τα τέλη καθαριότητας και τους φόρους έτους 2020. Η πρόταση της Οικονομικής Επιτροπής, που ψηφίστηκε, με δύο λόγια λέει ότι: Στις επαγγελματικές χρήσεις έχουμε αύξηση του συντελεστή των τελών, στις οικίες ο συντελεστής τελών παραμένει αμετάβλητος, ο φόρος ηλεκτροδοτούμενων χώρων αυξήθηκε 25% και τα τέλη νεκροταφείου παρέμειναν αμετάβλητα.

Η παράταξή μας κατέθεσε εναλλακτική πρόταση για τη μείωση των τελών και φόρων όλων των κατηγοριών και παράλληλα μείωση των υπέρογκων εξόδων (η αναλογία του ύψους των τελών με το κόστος παροχής υπηρεσιών είναι υποχρεωτική). Η μείωση του κόστους παροχής των υπηρεσιών καθαριότητας είναι εφικτή εάν υλοποιηθεί ο τοπικός σχεδιασμός για το έτος 2020. Η μείωση της παραγωγής των απορριμμάτων, η αύξηση της ανακύκλωσης, η διαλογή στην πηγή και η σταδιακή μετάβαση στο μοντέλο της κυκλικής οικονομίας θα έχει πολλαπλά οφέλη:

  1. Η μείωση της παραγωγής των απορριμμάτων θα έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση του κόστους παροχής (έξοδα μεταφοράς, ΕΔΣΝΑ, προμήθειες, κ.α) και θα βελτιώσει το περιβάλλον.
  2. Η μετάβαση στην κυκλική οικονομία δημιουργεί θέσεις απασχόλησης και πρόσθετα έσοδα.

Η εξοικονόμηση πόρων από την εφαρμογή στον δημοτικό φωτισμό νέων τεχνολογιών για εξοικονόμηση ενέργειας θα χρηματοδοτήσει τον κωδικό για συντήρηση του κοινωνικού εξοπλισμού και κ.λπ.

Το πλήθος τελών στο κοιμητήριο αγνοούν οι περισσότεροι και αιφνιδιάζονται όσοι εμπλέκονται με τον θάνατο ενός προσώπου.

Προτείνουμε τη σταδιακή εφαρμογή ενός νέου μοντέλου διαχείρισης των απορριμμάτων που θα έχει ως βάση υπολογισμού του τέλους όχι το μέγεθος του ακινήτου, αλλά τον πραγματικό ή αναμενόμενο όγκο των αποβλήτων. Η εφαρμογή του μοντέλου «Πληρώνω όσο παράγω» καθιστά το σύστημα αναλογικότερο και δικαιότερο.

Παραθέτουμε τις εναλλακτικές προτάσεις μας

Προτείναμε:
Α. 1.Μείωση 8% οριζόντια όλων των τελών καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού για το οικονομικό έτος 2020 σε σχέση με το έτος 2019.
2. Για τα πρώτα 3 χρόνια μείωση 50% των τελών καθαριότητας για νέους επαγγελματίες που κάνουν έναρξη με έδρα το Χαλάνδρι.
3. Απαλλαγή των οικονομικά αδυνάτων κ.λπ.
Β. 1. Μείωση όλων των συντελεστών φόρων ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ) για το οικονομικό έτος 2020 σε ποσοστό 7% σε σχέση με το έτος 2019.
2. Απαλλαγή των ομάδων σύμφωνα με το άρθρο 13 του Ν.4368/16.
3. Για τα πρώτα 3 χρόνια 50% μείωση όλων των συντελεστών φόρων ηλεκτροδοτούμενων χώρων (ΦΗΧ) στους νέους επαγγελματίες που κάνουν έναρξη με έδρα το Χαλάνδρι.
Γ. Μείωση όλων των συντελεστών τελών κοινοχρήστων χώρων σε ποσοστό 3% σε όλες τις κατηγορίες.
Δ. Μείωση όλων των τελών κοιμητηρίου για το οικονομικό έτος 2020 σε ποσοστό 5% σε σχέση με τα τέλη του έτους 2019, όλων των κατηγοριών.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet