Οι πολίτες στήριξαν το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021-Νύχτες Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλανδρίου
Πολιτική

Οι πολίτες στήριξαν το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021-Νύχτες Αλληλεγγύης του Δήμου Χαλανδρίου

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε τo Φεστιβάλ Ρεματιάς 2021 – Νύχτες Αλληλεγγύης, στον Δήμο Χαλανδρίου, που ολοκληρώθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον του κοινού. Όπως αναφέρει η δημοτική αρχή, το ενδιαφέρον των πολιτών για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ υπήρξε πολύ μεγαλύτερο της δυνατότητας προσέλευσής τους.

Στην πλειονότητά τους οι εκδηλώσεις του φετινού φεστιβάλ ήταν θεατρικές παραστάσεις, στη βάση της απόφασης της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου να στηρίξει περισσότερο τους καλλιτέχνες που επλήγησαν περισσότερο από την υγειονομική και οικονομική κρίση. Κοινωνοί της επιλογής αυτής όμως υπήρξαν πρωτίστως οι θεατές εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους με την αυξημένη προσφορά αγαθών πρώτης ανάγκης, – που συγκεντρώνονται κάθε χρόνο στις Νύχτες Αλληλεγγύης για τις κοινωνικές δομές της πόλης – τα οποία φέτος διατέθηκαν στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΤΑΣΕΗ) για τις ανάγκες του σφοδρά πληττόμενου κλάδου.

Σχεδόν όλες οι παραστάσεις του φετινού φεστιβάλ εξάντλησαν τα διαθέσιμα δελτία εισόδου, πολλές από αυτές μάλιστα πολύ γρήγορα, απογοητεύοντας πολλούς ακόμη ενδιαφερόμενους θεατές.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου, Σέργιος Γκάκας, δηλώνει χαρακτηριστικά: «Το φετινό φεστιβάλ ήταν το δεύτερο που πραγματοποιήσαμε στην Covid εποχή. H αμηχανία με την οποία ξεκινήσαμε να σχεδιάζουμε το περσινό φεστιβάλ, έδωσε τη θέση της σε μια συγκρατημένη ικανοποίηση όταν διαπιστώσαμε ότι τα καταφέραμε. Και τα καταφέραμε χάρη στη θέλησή μας να συνεργαστούμε. Να συνεργαστούμε για να διατηρήσουμε σε ένα δυνάμει απειλητικό περιβάλλον, την ασφάλεια και την ευημερία μας. Μία ευημερία που σήμερα γνωρίζουμε καλύτερα από ποτέ ότι δεν μπορούμε να έχουμε έξω από τον πολιτισμό μας και έξω από την τέχνη.

»Το αίσθημα της ικανοποίησης με την ολοκλήρωση του περσινού φεστιβάλ διαδέχτηκε φέτος η αυτοπεποίθηση. Η αυτοπεποίθηση ότι μπορούμε τελικά πάντα να τα καταφέρνουμε όταν συνεργαζόμαστε, όταν δείχνουμε αλληλεγγύη και όταν τιμάμε αυτόν τον πολιτισμό μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους τους εργαζόμενους και όλες τις εργαζόμενες της Διεύθυνσης Πολιτισμού και της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου που έδωσαν και πάλι όλες τους τις δυνάμεις προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς επίσης σε καθεμιά και καθέναν από τους θεατές, τις φίλες και τους φίλους της Ρεματιάς που χωρούν πάντα στην καρδιά τους αυτή μας τη γιορτή ακόμα κι όταν οι θέσεις της δεν μας χωράνε όλους.

»Σκέφτομαι ότι τελικά αυτό που μάθαμε την τελευταία διετία είναι αυτό ακριβώς, ότι μπορούμε να ζήσουμε και έτσι, μακριά και μαζί, με πανδημία ή χωρίς, σε γιορτή πάνδημη ή όχι. Μάθαμε ότι εμείς είμαστε που μαθαίνουμε ο ένας στον άλλον πως θα ζήσουμε και έτσι. Και σε αυτό είμαστε όλοι και όλες μαζί. Και από αυτό είμαστε αποφασισμένοι να μην εξαιρέσουμε το θέατρο και τους ανθρώπους του. Την τέχνη και τους καλλιτέχνες. Γιατί μόνο όλοι και όλες μαζί μπορούμε και θέλουμε να μαθαίνουμε πάντα πώς να ζούμε όλοι και όλες μαζί».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet