Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια: Τραγική η ανοχή προς «ανανήψαντα» νεοναζιστή στην παρέλαση
Πολιτική

Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια: Τραγική η ανοχή προς «ανανήψαντα» νεοναζιστή στην παρέλαση

Με ανάρτησή του στον λογαριασμό του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ο δημοτικός συνδυασμός Πρωτοβουλία Πολιτών Χαλάνδρι Ενάντια καυτηριάζει την παρουσία στελέχους της Χρυσής Αυγής στην εξέδρα των επισήμων, κατά τη μαθητική παρέλαση στην πόλη, την οποία κατήγγειλε με ανακοίνωσή της η Κ.Ο. Χαλανδρίου του ΚΚΕ.

Στην ανάρτησή του ο συνδυασμός αναφέρει:

Είναι από μόνο του τραγικό ότι, στελέχη δημοτικής αρχής που αναφέρονται στην αριστερά, μαζί με βουλευτή που έχει εκλεγεί με κόμμα που αυτοπροσδιορίζεται ως αριστερό και στην παρέλαση εκπροσωπεί το Ελληνικό Κοινοβούλιο, ανέχονται την παρουσία ενός ανθρώπου που συμμετείχε σε νεοναζιστικό ψηφοδέλτιο.

Αλήθεια δεν απασχόλησε κανέναν τους εάν ο συγκεκριμένος έχει, έστω φραστικά, αποκηρύξει τη συμμετοχή στα ψηφοδέλτια της Χ.Α. το 2014 και εάν έχει διαχωριστεί από τη φασιστική συμμορία και τις πρακτικές της;


Τον εν λόγω δεν τον γνωρίζαμε, οπότε για εμάς πέρασε απαρατήρητος. Τώρα όμως τον γνωρίζουμε και δηλώνουμε ότι όποιος σχεδιάζει να τον συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του, καλά θα κάνει να το ξανασκεφτεί. Το ίδιο οφείλει να κάνει και η Νέα Δημοκρατία που, με την ανοχή και την άκριτη περίθαλψη του «ανανήψαντα» νεοναζί, ξεπλένει, όχι μόνο τον ίδιο, αλλά και όσους συμμετέχουν στη συγκεκριμένη φασιστική συμμορία και καταλαμβάνουν θέσεις εντός της. Πώς είναι δυνατόν να ανέχονται έναν άνθρωπο με τόσο πρόσφατο νεοναζιστικό παρελθόν, χωρίς να τους ενδιαφέρει ποια είναι η στάση του για το παρελθόν του;

Εμείς στις γειτονιές θα είμαστε και θα συνεχίσουμε να φροντίζουμε να μένουν καθαρές από τους φασίστες, τις πρακτικές και την ιδεολογία τους.
Μια τέτοια στάση είναι καθήκον κάθε δημοκρατικού πολίτη.
Αν μη τι άλλο, τα στοιχειώδη ερωτήματα που θέτουμε, πρέπει να απαντηθούν.

Χαλάνδρι καθαρό από φασίστες – έξω οι φασίστες από τις γειτονιές.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet