Συνέχεια στην κόντρα με τον Δήμο Χαλανδρίου για το ζήτημα των Ρομά δίνει η Περιφέρεια Αττικής
Κοινωνία

Συνέχεια στην κόντρα με τον Δήμο Χαλανδρίου για το ζήτημα των Ρομά δίνει η Περιφέρεια Αττικής

Με μία μακροσκελή ανακοίνωσή της η Περιφέρεια Αττικής δίνει συνέχεια στην κόντρα που έχει ξεκινήσει με τον Δήμο Χαλανδρίου αναφορικώς με την απομάκρυνση του καταυλισμού Ρομά από την πόλη. «Η διοίκηση της Περιφέρειας Αττικής δεν επιθυμεί να μπει σε ένα γαϊτανάκι δηλώσεων κι αντιδηλώσεων, ούτε σε άσκοπες αντιπαραθέσεις με τη δημοτική αρχή Χαλανδρίου και τον δήμαρχο κ. Ρούσσο για το ζήτημα των Ρομά, που αποτελεί πρόβλημα δεκαετιών για την τοπική κοινωνία του Χαλανδρίου, κι όχι πρόβλημα της τελευταίας τριετίας» αναφέρει στη σχετική ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Εμείς θέλουμε να δοθεί μόνιμη λύση στο πρόβλημα και θα κάνουμε από την πλευρά μας και στα όρια των θεσμικών μας αρμοδιοτήτων, ό,τι είναι δυνατόν γι’ αυτό».

Την ίδια στιγμή ωστόσο κατηγορεί την πλευρά του κ. Ρούσσου ότι επιχειρεί την «κομματική εργαλειοποίηση του ζητήματος», μεταθέτοντας την ευθύνη του «για την αδυναμία του να δώσει λύση στο πρόβλημα».

Στη συνέχεια η περιφερειακή αρχή παραθέτει πέντε λόγους, οι οποίοι, όπως υποστηρίζει, αποδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα της διοίκησης του Δήμου στο ζήτημα των Ρομά.

Τέλος, η Περιφέρεια κάνει και αναφορά και τις χρηματοδοτήσεις προς τον Δήμο Χαλανδρίου, κατηγορώντας εκ νέου τη δημοτική αρχή ότι ψεύδετε όταν κάνει λόγο για υποχρηματοδοτήσεις…

Διαβάστε την αναλυτική ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet