Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός έτους 2021 του Δήμου Χαλανδρίου
Πολιτική

Υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός έτους 2021 του Δήμου Χαλανδρίου

Με 16 θετικές ψήφους της παράταξης Αντίσταση με τους Πολίτες του Χαλανδρίου και των παρατάξεων του κ. Πράσσου και του κ. Λαδόπουλου και 14 αρνήσεις των παρατάξεων των κ.κ. Κουράση, Κρανίδη, Ανδρεόπουλου, Καρατζά, Θωμά, Βάσιου, Λαπιέρης, Νταβία υπερψηφίστηκε ο προϋπολογισμός έτους 2021 του Δήμου Χαλανδρίου, όπως ενημερώνει η δήμαρχος της πόλης, Σίμος Ρούσσος.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, παρά τη μείωση εσόδων λόγω των απαλλαγών τελών που έγιναν σε επιχειρήσεις και πολίτες και την αύξηση εξόδων, λόγω έκτακτων δαπανών αντιμετώπισης της υγειονομικής κρίσης, τα έργα συνεχίζουν με σταθερά βήματα.

Ο δήμαρχος Χαλανδρίου επισημαίνει ότι «ο προϋπολογισμός και το τεχνικό πρόγραμμα απεικονίζουν τη σταθερά ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων, τόσο σε αριθμό έργων, όσο και σε μέγεθος προϋπολογισμού. Ο απολογιστικός πίνακας για τα έργα του 2020, με εκτέλεση του τεχνικού προγράμματος κατά 86,5%, σε πρωτόγνωρες συνθήκες πανδημίας, αποτελεί απόδειξη της αποτελεσματικότητας των υπηρεσιών και της προσπάθειας των εργαζομένων».

Συνεχίζοντας, ο κ. Ρούσσος αναφέρει:

Ενδεικτικός της πλήρους αντιστροφής της κατάστασης που επικρατούσε το 2014, είναι ο απολογιστικός πίνακας με τις πηγές χρηματοδότησης του τεχνικού προγράμματος.

Τα έργα του Δήμου για το 2021 θα χρηματοδοτηθούν κατά 76% από εξωτερικές πηγές χρηματοδότησης και μόλις κατά 24% από ίδιους πόρους του Δήμου, χάρη στις συστηματικές προσπάθειες της δημοτικής αρχής.

Το 2014 η σχέση ήταν εντελώς αντίστροφη, οι δημότες πλήρωναν το 80% και οι χρηματοδοτήσεις από εξωτερικούς πόρους ήταν το 20%. Ο υπερεικοσαπλασιασμός των ποσών που διατίθενται για κοινωνική πολιτική, η σταθερά υψηλή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών δείχνουν τις σταθερές προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Η πολιτική μειωμένων δημοτικών τελών για οικίες και μικρές επιχειρήσεις μέχρι 70τ.μ.,οι απαλλαγές κατά 100% των ευπαθών ομάδων πολιτών από τα τέλη, τα συμβολικά τροφεία στους παιδικούς σταθμούς και η απαλλαγή τροφείων για όλα τα εισοδήματα μέχρι 25.000 ευρώ, οι αυξημένες επενδύσεις στις μεγάλες υποδομές (όμβρια στο Πολύδροσο, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρομήσεις, πλατείες, αθλητικοί χώροι, αστικές αναπλάσεις στις γειτονιές, δημαρχείο) και τον κοινωνικό εξοπλισμό (σχολεία, παιδικές χαρές, παιδικοί σταθμοί), διαμορφώνουν έναν προϋπολογισμό σταθερά προσανατολισμένο στην κάλυψη των λαϊκών αναγκών, στην βελτίωση των συνθηκών ζωής των πολιτών και την αλλαγή της εικόνας της πόλης.

Σχετικά άρθρα

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet