Όσα ανέφερε η Γ. Ταβουλάρη στην ανοιχτή σύσκεψη-συγκέντρωση της Κ.Ο. Χαλανδρίου του ΚΚΕ
Πολιτική

Όσα ανέφερε η Γ. Ταβουλάρη στην ανοιχτή σύσκεψη-συγκέντρωση της Κ.Ο. Χαλανδρίου του ΚΚΕ

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ανοιχτή σύσκεψη-συγκέντρωση που διοργάνωσε η Κομματική Οργάνωση (Κ.Ο.) Χαλανδρίου του ΚΚΕ, με θέμα «Δυναμώνουμε το ΚΚΕ ενάντια στη ζωή-λάστιχο. Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε», με ομιλήτρια τη Γιώτα Ταβουλάρη, μέλος της Κ.Ε. του ΚΚΕ.

Η κ. Ταβουλάρη στην ομιλία της στάθηκε ιδιαίτερα στην ολοκλήρωση των εργασιών του 21ου συνεδρίου, το οποίο σηματοδοτεί το πώς οι κομμουνιστές θα γίνουν καλύτεροι στον στόχο για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος και την κοινωνική συμμαχία και συνολικά στα καθήκοντα και στους στόχους που έθεσε το κόμμα για τα επόμενα χρόνια μέχρι το 22ο Συνέδριο.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στις σοβαρές πολιτικές εξελίξεις που εκτυλίσσονται αυτό το διάστημα τόσο στο εσωτερικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ξεχώρισε ιδιαίτερα την προσπάθεια της αστικής τάξης να αποδυναμωθεί το κίνημα, να χτυπηθεί και να ενσωματωθεί στις επιδιώξεις του κεφαλαίου, είτε με τις νομοθετικές ρυθμίσεις όπως αυτές τις Ν.Δ. σήμερα και του ΣΥΡΙΖΑ προηγούμενα για την απεργία και τη συνδικαλιστική οργάνωση, είτε με την υιοθέτηση στόχων για κυβερνητικές εναλλαγές στη λογική του μικρότερου κακού, όπως αναφέρει το γραφείο Τύπου της Κ.Ο. Χαλανδρίου του ΚΚΕ.

Ταυτόχρονα, ανέδειξε την επιδίωξη του ΚΚΕ οι αγώνες και ο συντονισμός της πάλης να μετατρέπονται στην πορεία σε ένα ενιαίο πανελλαδικό συντονισμένο κίνημα της εργατικής τάξης και των συμμάχων της, όσο γίνεται πιο μαζικό, εδραιωμένο στους τόπους δουλειάς, σε κλάδους σε κάθε περιοχή με αντιμονοπωλιακή αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, ενάντια στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε., τονίζοντας ότι ένα τέτοιο κίνημα πανεθνικό και διεθνιστικό ταυτόχρονα μπορεί να εγγυηθεί μόνο το ΚΚΕ με τη δράση του ως καθοδηγητική δύναμη για την ανατροπή, για το άνοιγμα του δρόμου για τον σοσιαλισμό.

Κλείνοντας, ανέδειξε την αναγκαιότητα του σοσιαλισμού-κομμουνισμού, της κοινωνικής ιδιοκτησίας των μέσων παραγωγής με εργατική εξουσία και έλεγχο, που, σύμφωνα με την Οργάνωση, αποτελεί τη μόνη διέξοδο στις οξυμένες αντιφάσεις του καπιταλισμού, λέγοντας πως πρόκειται για «το πραγματικά νέο και προοδευτικό που μπορεί να αξιοποιήσει την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη, την άνοδο της παραγωγικότητας τα επιτεύγματα ώστε να ικανοποιηθούν και να διευρυνθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες».

Ακολούθησαν συζήτηση και παρεμβάσεις από τους παρευρισκόμενους. Στη συζήτηση απασχόλησαν ιδιαίτερα τα ζητήματα που αφορούν στην καπιταλιστική οικονομική κρίση και στην «πράσινη» ανάπτυξη.

Στο τέλος έγινε κάλεσμα σε όλους να οργανώσουν από κοινού με επιτυχία τη διακίνηση του «Ριζοσπάστη του Σαββατοκύριακου» που κυκλοφορεί η Πολιτική Απόφαση του 21ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet