Ν. Κομπότης: Οι «πρωτοσύγκελοι» της εξουσίας στο Χαλάνδρι
Πολιτική

Ν. Κομπότης: Οι «πρωτοσύγκελοι» της εξουσίας στο Χαλάνδρι

Κατά της ακολουθούμενης πολιτικής από μέρους της δημοτικής Αρχής Χαλανδρίου στρέφεται ο κάτοικος Χαλανδρίου Νίκος Κομπότης, με επιστολή που απέστειλε στο «Ε», κατηγορώντας τη διοίκηση του Δήμου ότι έχει μετατραπεί «σε μια σέκτα που εφαρμόζει ακροδεξιές πολιτικές».

Ειδικότερα, στην επιστολή του ο δημότης  αναφέρει:

Υπάρχει σήμερα η άποψη ότι το σχήμα Δεξιά–Αριστερά είναι ξεπερασμένο. Ότι ο κόσμος είναι δεδομένος και πως δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε. Επομένως πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, γιατί δεν υπάρχει εναλλακτική λύση. Σ’ αυτό το επιχείρημα υπάρχει σκοταδισμός που εμφανίζεται ως διαφωτισμός. Γιατί οι διακρίσεις υπάρχουν, το κέρδος πάνω από τον άνθρωπο είναι η Δεξιά. Ο άνθρωπος πάνω από το κέρδος είναι η Αριστερά. Δηλαδή η ευημερία του συνόλου της κοινωνίας και όχι μιας κλειστής ελίτ.

Ποιο θα έπρεπε να είναι το χαρακτηριστικό μιας αριστερής δημοτικής Αρχής;

  • Να εφαρμόσει το πρόγραμμα με το οποίο εκλέχτηκε και να δώσει την εξουσία στους δημότες όπως υποσχέθηκε. Μέχρι σήμερα έχει βάλει τους πολίτες στη γωνία και εφαρμόζει κατά γράμμα την πολιτική της προηγούμενης δεξιάς διοίκησης σε τέτοιο βαθμό που έχει «ξεδοντιαστεί» η σημερινή αντιπολίτευση, τουλάχιστον στην πλειοψηφία της.
  • Να αναθέτει τα έργα αναμόρφωσης της κάθε γειτονιάς σε ανέργους συμπολίτες μας με αυτεπιστασία και διαφάνεια και όχι με αναθέσεις, αδιαφανείς και υπερτιμολογημενες, σε ημέτερους των αυλικών. Η ίδια η γειτονιά να επιβλέπει τη σωστή εκτέλεση του έργου, αφού η ίδια θα έχει αποφασίσει την εκτέλεσή του με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.
  • Να μειώσει δραστικά τα δημοτικά τέλη, αφού αποδεδειγμένα κάθε 2 μήνες ο  λογαριασμός του Δήμου μας στην τράπεζα αυξάνεται κατά 1,5 εκατομμύρια περίπου, παρά τις αδικαιολόγητες δαπάνες και τις ρεμούλες που αποκαλύφτηκαν εσχάτως στο Δημοτικό Συμβούλιο από την ελάσσονα αντιπολίτευση.
  • Να διεκδικεί τη δημόσια περιουσία στα όρια του Δήμου μας, αντί να την ενοικιάζει από το ΤΑΙΠΕΔ.
  • Να διεκδικεί από τις πολυεθνικές και τους μεγαλέμπορους της πόλης μας ποιότητα ζωής και τα ανάλογα τέλη, αντί να ζητιανεύει χορηγίες και ψίχουλα για τους φτωχούς, ανάγοντας την αντιδραστική πρακτική της φιλανθρωπίας σε κύρια πολιτική της, την οποία βαφτίζει μάλιστα προοδευτική.
  • Να αναβαθμίσει τον ρόλο του Δημοτικού Συμβουλίου και να μην αυθαιρετεί σε υπόγειες διαδρομές με την πραγματική εξουσία. Να στηρίζεται στον λαό και όχι στα μεγάλα συμφέροντα. Η εμφάνιση του δημάρχου στο πλευρό του αρχιεπίσκοπου, ως πρωτοσύγκελός του, σε εκδηλώσεις εκτός του Δήμου μας τα λέει όλα.

Έχω πολλά ακόμα να προσθέσω, αλλά δεν θέλω να κουράσω άλλο. Το συμπέρασμα είναι ότι η σημερινή δημοτική Αρχή έχει δυστυχώς μετατραπεί σε μια σέκτα που εφαρμόζει ακροδεξιές πολιτικές. Για τον λόγο αυτό απολαμβάνει την ανοχή της δεξιάς αντιπολίτευσης. Οι αριστερές κορώνες δεν είναι τίποτε άλλο από επικοινωνιακή πολιτική και φτηνή προπαγάνδα, που έχει σκοπό την εξαπάτηση των δημοτών. Θα τα καταφέρει; Δεν νομίζω. Οι πολίτες και ιδιαίτερα τα  μέλη που δεν είναι στημένα στην ουρά μπροστά στο ταμείο, καθώς και οι φίλοι της «Αντίστασης» δεν είναι δυνατόν να εξαπατηθούν.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet