«Η εποχή αυτή θα βρει τελικά τους ηγέτες της»
Πολιτική

«Η εποχή αυτή θα βρει τελικά τους ηγέτες της»

«Η εποχή αυτή θα βρει τελικά τους ηγέτες της» τονίζει ο φυσικός, κάτοικος Χαλανδρίου Νίκος Κομπότης δίνοντας ως παράδειγμα τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη, ο οποίος διοργάνωσε, αλλά και συμμετέχει στην πορεία διαμαρτυρίας κατά της ανεργίας από την Πάτρα στην Αθήνα.

Παράλληλα, ο κ. Ν. Κομπότης αφήνει αιχμές για τον Δήμο Χαλανδρίου, καθώς δεν θα συμμετάσχει, τουλάχιστον επίσημα, στην πορεία η οποία θα φτάσει στην Αθήνα την Κυριακή 10 Απριλίου 2016 (Οι «καθαροί», οι «προσκυνημένοι», οι «υποκριτές» κι ένα ψήφισμα που δεν πέρασε…). Ελπίζει όμως να συμμετάσχουν οι Χαλανδραίοι πολίτες, όπως αναφέρει στην ακόλουθη άποψή του:

Η εποχή αυτή θα βρει τελικά τους ηγέτες της

Από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε δήμαρχος είχα τη βεβαιότητα πως αυτός ο άνθρωπος θ΄ αποδειχθεί θησαυρός Θυμάμαι που βοηθούσε στο συγύρισμα, ίσος μεταξύ ίσων.

Γιατί είναι Κομμουνιστής. Πάει να πει Άνθρωπος.

Κι όταν λέω Κομμουνιστής εννοώ εκείνον τον άνθρωπο που η ιδεολογία του είναι λόγος ΚΑΙ πράξη. Που μπορεί να ενώσει κι όχι να χωρίσει. Δεν είναι κομπλεξικός, τραμπούκος, οπορτουνιστής, παρτάκιας, άφιλος.

Ο Πελετίδης ήταν γιατρός, πολύ καλός μάλιστα. Δεν ήταν άεργος, ούτε ζούσε με τα λεφτά του πατέρα του για μισό αιώνα. Δεν έγινε δήμαρχος για να λύσει το οικονομικό του πρόβλημα, ούτε για να αποδείξει ότι κάτι έκανε και αυτός στην ζωή του.

Αγαπητός και με ευρεία απήχηση στην τοπική κοινωνία της Πάτρας. Κατάφερε να ψηφιστεί όχι μόνο από κομμουνιστές , αλλά από μια ευρύτατη γκάμα πολιτικών αποχρώσεων.

Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα φάνηκε πως δεν έψαχνε μια καρεκλίτσα να βολευτεί. Δεν είχε καμιά σχέση με τους 10 κώλους της Μαλβίνας, που ψάχνουνε καρέκλες, για να κολλήσουν πάνω τους με Logo. Από την αρχή έδειξε πως θ΄ αγωνιζόταν για όσα πιστεύει με υπομονή, επιμονή και ατσαλένια βούληση. Με πάθος και όραμα σπουδαίο.

Αυτός ο άνθρωπος λοιπόν, μπήκε μπροστά, γιατί οι ιστορικές συνθήκες είναι τέτοιες που γεννούν Πελετίδηδες και γιατί οι Πελετίδηδες είναι τέτοιοι που δεν αδρανούν σε τέτοιες συνθήκες, όπως η δική μας δημοτική Αρχή στο Χαλάνδρι, που όχι μόνο αδρανεί, αλλά διαιρεί και σαμποτάρει.

Η τεράστια πορεία από Πάτρα-Σύνταγμα για τους ανέργους, ένωσε κάτω από τα λάβαρα των κομμουνιστών, μια ευρεία μάζα ανθρώπων που βλέπουν στο πρόσωπο του Πελετίδη, το υψηλό, το ανιδιοτελές, τον έντιμο αγώνα, τον Κομμουνιστή με κάπα κεφαλαίο.

Πρότυπο ήθους, πρότυπο αγωνιστή, πρότυπο κομμουνιστή. Ο άνθρωπος αυτός κοιμάται στα στάδια παρέα μ΄ όλον τον κόσμο. Περπατά συνοδοιπόρος. Καμία ειδική μεταχείριση, καμία βαρυγκώμια, τουναντίον συνεχίζει να είναι εμπνευστής, πρωτοπόρος, ανεξάντλητη πηγή ενθάρρυνσης κι αγωνιστικότητας.

Χθες ξαπόστασαν στους Αγ. Θεόδωρος. Την Κυριακή θα είναι στο Χαϊδάρι, γύρω στις 11 το πρωί και θα κατευθυνθούμε στο Σύνταγμα.

Μαθαίνω πως την πορεία θα την υποστηρίξει και το σύνολο σχεδόν της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του λεκανοπεδίου πλην του Δήμου Χαλανδρίου, αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα.

Γιατί αυτό είναι το ζητούμενο. Να είμαστε πολλοί. Πολλοί και καλοί.

Να γίνουμε ένα μεγάλο ποτάμι κόντρα στις εγκατεστημένες πολιτικές, ένα ανατρεπτικό ανθρώπινο ποτάμι που θα παρασύρει κι άλλους κι άλλους κι άλλους…

Πελετίδη, νιώθω περήφανος που υπάρχεις.

Που είσαι αυτός που είσαι. Ντρέπομαι που είμαι Χαλανδραιος, γιατί ο Δήμος μου θα είναι ίσως ο μοναδικός που θα λείπει την Κυριακή το απόγευμα από το Σύνταγμα. Ελπίζω να μη λείπουν οι Χαλανδραίοι. Εγώ πάντως θα είμαι εκεί. για να πεθάνει η ανεργία. Για να έχουν μέλλον και δουλειά τα παιδιά μου, οι μαθητές μου, τα νιάτα της Πατρίδας μου.

Νίκος Κομπότης

Φυσικός 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet