Αποχή της μείζονος μειοψηφίας από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χαλανδρίου
Πολιτική

Αποχή της μείζονος μειοψηφίας από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Χαλανδρίου

Την αποχή της από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χαλανδρίου την Τετάρτη 18 Μαΐου 2016 επέλεξε η παράταξη της μείζονος μειοψηφίας, Χαλάνδρι σε Δράση.

Ο λόγος ήταν ότι, λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης, τα μέλη της πληροφορήθηκαν ότι ο συνάδελφός τους δημοτικός σύμβουλος κι επικεφαλής της παράταξης Χαλάνδρι η Πόλη μας, Γιώργος Θωμάς, αγνοούσε παντελώς τη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου, καθώς -όπως δήλωσε- δεν είχε λάβει σχετική πρόσκληση, ούτε σε έντυπη ούτε σε ηλεκτρονική μορφή.

Επειδή, όπως υποστηρίζει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Γιώργος Κουράσης, το θέμα έχει γενικώς απασχολήσει τις τελευταίες συνεδριάσεις του Σώματος, χωρίς όμως να έχει εξευρεθεί λύση, «ως μείζων μειοψηφία επιλέξαμε να καταγγείλουμε το γεγονός και να απέχουμε από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση. Με μια συμβολική κίνηση μη προσεύλεσης, θελήσαμε να στείλουμε ένα μήνυμα στους υπεύθυνους και να καταδείξουμε την ανάγκη εξεύρεσης οριστικής λύσης από τη σημερινή διοίκηση του Δήμου Χαλανδρίου». 

Ο κ. Γ. Κουράσης πρόσθεσε ότι η παράταξη της οποία είναι επικεφαλής «έχει αποδείξει, τόσο ως διοίκηση όσο και ως μειοψηφία, τη συνέπεια και τον σεβασμό της σε όλες τις συνεδριάσεις του Δ.Σ.».

Στο πλαίσιο των παραπάνω, η παράταξη της μείζονος, «με γνώμονα την καλή λειτουργία του Δ.Σ. και την ίση ευκαιρία στην πληροφόρηση όλων των δημοτικών συμβούλων για το συμφέρον της πόλης μας», όπως αναφέρει χαρακτηριστικά, ζητεί:

  • Άμεση επαναφορά στον κλασικό τρόπο αποστολής της πρόσκλησης σε συνεδρίαση του Δ.Σ.
  • Αποστολή του πλήρους φακέλου των θεμάτων στους αρχηγούς των παρατάξεων της μειοψηφίας.
  • Εξεύρεση και διαμόρφωση δημοτικού χώρου για τις παρατάξεις της μειοψηφίας, όπου θα συνεδριάζουν και θα συσκέπτονται πριν τις συνεδριάσεις του Σώματος ή όποτε κρίνουν σκόπιμο.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet