«Αγιογραφώντας την Κυριακή της Ορθοδοξίας»
Πολιτισμός

«Αγιογραφώντας την Κυριακή της Ορθοδοξίας»

Ημερίδα με θέμα «Αγιογραφώντας την Κυριακή της Ορθοδοξίας στο Χαλάνδρι» πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 9 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων των Κοινωνικών Δομών του Δήμου Χαλανδρίου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, μαθητές των σχολών αγιογραφίας των ενοριών Αγίου Αθανασίου, Αγίας Άννας και Παναγίας Μαρμαριώτισσας, συμμετέχοντας στο πνεύμα της ημέρας, είχαν εκθέσει τα έργα τους περιμετρικά της αίθουσας. Υπό την καθοδήγηση των άριστων δασκάλων τους κ. Πολυχρονόπουλου και κ. Σταθά οι μαθητές δημιούργησαν εξαιρετικές δουλειές που απέσπασαν κολακευτικά σχόλια από τους παρευρισκόμενους.

Την ημερίδα άνοιξε ο υπεύθυνος του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου Κώστας Αγγελής ο οποίος έκανε μία σύντομη αναφορά στην Κυριακή της Ορθοδοξίας και ακολούθησε ο χαιρετισμός του δημάρχου Χαλανδρίου Γιώργου Κουράση ο οποίος ευχαρίστησε τους υπεύθυνους των ναών για τη συμβολή τους στην διοργάνωση της ημερίδας. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο εκπρόσωπος του υπουργείου Πολιτισμού Βασίλης Τσιδήμας  και ο αντιπεριφερειάρχης του Βορείου Τομέα Αθηνών Κωνσταντίνος Μανιάτης.

Το κύριο βάρος της ημερίδας σήκωσε ο πρωτοπρεσβύτερος Σταμάτιος Σκλήρης, ο οποίος περιέγραψε με τον δικό του τρόπο, τι σημαίνει αγιογράφηση και ποιο είναι το νόημά της κατά την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Ένας πατέρας της Εκκλησίας, με πλούσιο βιογραφικό, καταξιωμένος στον χώρο της αγιογραφίας και συνεργάτης του υπουργείου Πολιτισμού.

Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν οι αντιδήμαρχοι Μάνος Κρανίδης, Μιχάλης Κόσσυβας και Άννα-Μαρία Τσικίνη καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παναγιώτης Λαμπρόπουλος, Κωνσταντίνος Ζανιδάκης, Άννα Βυτινάρου, Κυριακή Γκότση, Γιώργος Θεοδώρου και ο γενικός διευθυντής του δήμου Χρήστος Μπαμπανιώτης.

Επίσης, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι ιερείς: πατέρας Σπυρίδων και πατέρας Άγγελος (Ι.Ν. Αγίου Νικολάου), πατέρας Λάμπρος (Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου), πατέρας Χρύσανθος (Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου) πατέρας Αθανάσιος (Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας), καθώς και πλήθος κόσμου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet