«Αλληλεπι – Δρώντας στον ίδιο κόσμο» στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου
Κοινωνία

«Αλληλεπι – Δρώντας στον ίδιο κόσμο» στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018 στις 19:00 ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Νέοι Ορίζοντες Ελλήνων Ρομά», οργανώνει μια βραδιά επικοινωνίας και ψυχαγωγίας, με ελεύθερη είσοδο, στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου. Mια ξεχωριστή «Νύχτα Αλληλεγγύης» με τίτλο «Αλληλεπι – Δρώντας στον ίδιο κόσμο».

«Αλληλεπι – Δρώντας στον ίδιο κόσμο» στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου

Στην εκδήλωση θα μιλήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και εκπρόσωποι των Ρομά και άλλων πολιτιστικών φορέων, τονίζοντας την ανάγκη για ισότιμη και αρμονική συνύπαρξη των Ρομά στην κοινωνία.

Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει αναφορές στα ήθη και έθιμα των Ρομά, απονομή τιμητικών διακρίσεων σε παιδιά Ρομά που φοίτησαν με επιτυχία σε εκπαιδευτικά ιδρύματα, καθώς και την προβολή μιας ταινίας μικρού μήκους για την ιστορία των Ρομά. H βραδιά θα κλείσει με συναυλία παραδοσιακής τσιγγάνικης μουσικής με το συγκρότημα «SAMROMA».

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Χαλανδρίου και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αντί εισιτηρίου, στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο, προαιρετική είναι η συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά  και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

 

Ευριπίδειο θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Οι ενδιαφερόμενοι για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να επικοινωνούν με:

  • το Κέντρο Κοινότητας Ρομά, τηλ. 210 6819068 (πρωί)
  • το Θέατρο Ρεματιάς: τηλ. 210 6855898 (βράδυ).
Πρόσκληση στην εκδήλωση «Αλληλεπι – Δρώντας στον ίδιο κόσμο»

 

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet