Αυλαία για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης
Πολιτισμός

Αυλαία για το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Με «Τα Ρεμπέτικα της Κιθάρας», από τον δεξιοτέχνη της λαϊκής κιθάρας και ανανεωτή του ρεμπέτικου Δημήτρη Μυστακίδη, ρίχνει αυλαία το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης την Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου στις 8:30 το βράδυ στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

«Τα Ρεμπέτικά της Κιθάρας» με τον Δ. Μυστακίδη στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας παρουσιάζονται προπολεμικά και μεταπολεμικά ρεμπέτικα (από τους δίσκους του Δημήτρη Μυστακίδη, 16 ρεμπέτικα με κιθάρα και Εσπεράντο), ενώ το δεύτερο μέρος είναι κυρίως αφιερωμένο σε ρεμπέτικα της Αμερικής (από τον νέο δίσκο του καλλιτέχνη Amerika), δηλαδή σε τραγούδια που εκδόθηκαν και παίχτηκαν ζωντανά μόνο στην Αμερική, στο τέλος του 19ου και στις αρχές του 20ού αιώνα.

Ο Δημήτρης Μυστακίδης και οι συνεργάτες του, Γιώργος Τσαλαμπούνης και Δημήτρης Παππάς στις κιθάρες και Ιφιγένεια Ιωάννου στο τραγούδι, γεφυρώνουν το χθες με το σήμερα, το παραδοσιακό με το σύγχρονο, τη νεότερη με την παλαιότερη γενιά και καλούν το κοινό να απολαύσει ατμοσφαιρικές διασκευές και επανεκτελέσεις δημιουργών, όπως οι Τσιτσάνης, Περιστέρης, Τούντας, Σκαρβέλης, Βαμβακάρης, Χιώτης, Μητσάκης, Ρούκουνας, Ριτσιάρδης, Νταλγκάς και άλλοι, από όλο το φάσμα του ρεμπέτικου.

Συντελεστές:

  • Δημήτρης Μυστακίδης (κιθάρα-φωνή)
  • Ιφιγένεια Ιωάννου (φωνή)
  • Γιώργος Τσαλαμπούνης (κιθάρα-φωνή)
  • Δημήτρης Παππάς (κιθάρα-φωνή)

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Χαλανδρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Προσκαλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να προσφέρουν για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει τα εξής: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet