Αφηγηματική παράσταση δημοτικής ποίησης στη Ρεματιά Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Αφηγηματική παράσταση δημοτικής ποίησης στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Μια πρωτότυπη αφηγηματική παράσταση δημοτικής ποίησης με τίτλο «Λιώστε τα χιόνια γρήγορα… / Λόγια Φτερά Λόγια Σπαθιά» από το Πειραματικό Εργαστήριο Προφορικής Λογοτεχνίας (ΠΕΠΛΟ) φιλοξενεί το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης το Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου στις 20:30 στο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου.

Λίγα λόγια για την παράσταση
Αφηγηματική παράσταση «Λιώστε τα χιόνια γρήγορα…» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018

Στην παράσταση «Λιώστε τα χιόνια γρήγορα… / Λόγια Φτερά Λόγια Σπαθιά», οι αφηγητές και μουσικοί υπενθυμίζουν και αναδημιουργούν τα λογοτεχνικά αριστουργήματα της δημοτικής μας ποίησης σε προσωπικές συνθέσεις «διατηρώντας παράλληλα τον συλλογικό χαρακτήρα, τη δύναμη και την ελευθερία που τα διέπει ως αξία και ως αρχή». Μέσα από την παράσταση, υπόσχονται ότι θα μας «μεταφέρουν τη δύναμη του έρωτα, την αφοσίωση και τη συναίσθηση του χρέους, την ομορφιά και το αντάλλαγμα που ζητά, τον πόνο της  ξενιτιάς, τη λεβεντιά και την ανδρεία μέσα από το ζωντανό περίγραμμα της ανθρώπινης εμπειρίας, έτσι όπως το ζωγράφισε το μεγαλείο της ελληνικής ψυχής». Οι συντελεστές σημειώνουν: «Οι δραματικές αυτές μυθιστορίες με τον μελαγχολικό και τραγικό τους χαρακτήρα, μας μεταφέρουν τη χαρούμενη ελληνική αντίληψη για τη ζωή, την ηρωική ψυχή της, τον βαθύ στοχασμό της, εφοδιάζοντάς μας με δημιουργικά όπλα για να αντιμετωπίσουμε τον άκρατο σημερινό σκοταδισμό».

Αφηγητές: Μάνια Βρανοπούλου, Ρόδω Ζαζοπούλου, Μάγδα Κοσσίδα, Μαρία Κοψαχείλη, Άσπα Ταλλιαδώρου, Δημοσθένης Χαρούλης, Ελεάνα Χατζάκη.

Επιμέλεια κειμένων: Μάγδα Κοσσίδα

Μουσική επιμέλεια: Άσπα Ταλιαδώρου

Παίζουν οι μουσικοί: Γιώργος Βουρνάς (ούτι, φλογέρα), Μαρία Κοτσίρη (πολίτικο λαούτο, κρουστά)

Παραγωγή: Μάγδα Κοσσίδα

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου χαλανδρίου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Προσκαλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να προσφέρουν για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει τα εξής: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet