Ημερίδα Δήμου Χαλανδρίου για νέους συνθέτες, μουσικούς
Πολιτισμός

Ημερίδα Δήμου Χαλανδρίου για νέους συνθέτες, μουσικούς

Η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου και η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Χαλανδρίου διοργανώνουν την ημερίδα – εργαστήριο «Mozart/Deconstruction – Μότσαρτ/Αποδόμηση» για νέους συνθέτες, μουσικούς, αλλά και το ευρύτερο φιλόμουσο κοινό, με τον διακεκριμένο συνθέτη και υποψήφιο διδάκτορα του New York University, Γιάννη Αγγελάκη. Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο Αετοπούλειο Πολιτιστικό Kέντρο (Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη 18) την Κυριακή 22 Απριλίου 2018 από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 μ.μ. και από τις 5:00 μ.μ. έως τις 8:00 μ.μ.

Ημερίδα «Mozart/Deconstruction – Μότσαρτ/Αποδόμηση»

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

Ακρόαση (με οπτικοακουστικά μέσα) της συναυλίας που δόθηκε στις 29 Μαρτίου 2017 στο Di Menna Center της Νέας Υόρκης με το κουαρτέτο εγχόρδων Momenta Quartet.

Θα ακουστούν τα έργα:

  • Γιάννη Αγγελάκη, «Institution Imaginaire for string quartet» (Φαντασιακή θέσμιση για κουαρτέτο εγχόρδων)- έργο εμπνευσμένο από το δεύτερο έργο της συναυλίας.
  • W.A.Mozart, «Piano Concerto No.12» (KV.414 in A major, στη διασκευασμένη του μορφή–από τον ίδιο τον Mozart – για σόλο πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων).

Ερμηνεύει το κουαρτέτο εγχόρδων Momenta Quartet με σολίστ τη Νεφέλη Μούσουρα.

Θα πραγματοποιηθεί διάλεξη του συνθέτη Γιάννη Αγγελάκη με θέμα την παρουσίαση των παραπάνω έργων και ανοιχτή συζήτηση με τους συμμετέχοντες.

Επίσης, ο συνθέτης θα σχολιάσει έργα των ενεργά συμμετεχόντων και θα συζητήσει μαζί τους θέματα σχετικά με την τεχνική και την αισθητική τους.

Για την ακρόαση της συναυλίας και της διάλεξης από το ευρύ κοινό η είσοδος είναι ελεύθερη.

Για τους ενεργά συμμετέχοντες μουσικούς και συνθέτες το ποσό συμμετοχής είναι 30 ευρώ. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν μήνυμα στο e-mail [email protected] ή να καλέσουν στον αριθμό τηλεφώνου 210 6820464.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet