Η Αργώ Χαλανδρίου συζητά για τη «Φελιτσιτά» της Μάρως Δούκα
Πολιτισμός

Η Αργώ Χαλανδρίου συζητά για τη «Φελιτσιτά» της Μάρως Δούκα

H Λέσχη Ανάγνωσης του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου Χαλανδρίου Αργώ προσκαλεί όλους τους «βιβλιοφίλ» τη Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 19:30 σε συζήτηση για το μυθιστόρημα της Μάρως Δούκα «Φελιτσιτά» (Αθήνα 2023, εκδ. Πατάκη). Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δήμου Χαλανδρίου στην οδό Παπάγου 7, στο 2ο όροφο.

Το μυθιστόρημα παρουσιάζει η δημοσιογράφος Μικέλα Χαρτουλάρη. Τη συζήτηση θα συντονίσει η φιλόλογος Γεωργία Τεμπέλη. Δηλώσεις συμμετοχής στο e-mail  [email protected].

H Mάρω Δούκα γεννήθηκε το 1947 στα Xανιά. Aπό το 1966 ζει στην Aθήνα. Έχει τελειώσει το Iστορικό και Aρχαιολογικό Tµήµα της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Aθηνών. Έχει τιµηθεί µε το Bραβείο «Nίκος Kαζαντζάκης» του Δήµου Hρακλείου για το µυθιστόρηµα «H αρχαία σκουριά», µε το B΄ Kρατικό Bραβείο για το µυθιστόρηµα «H πλωτή πόλη» και µε το Bραβείο Πεζογραφίας «Kώστα Oυράνη» της Aκαδηµίας Aθηνών για το µυθιστόρηµα «Aθώοι και φταίχτες». Για το ίδιο µυθιστόρηµα τιµήθηκε επίσης µε το Bραβείο Balkanika και το Βραβείο Καβάφη. Για το µυθιστόρηµα «Έλα να πούµε ψέµατα» έχει τιµηθεί µε το βραβείο «Νίκος Θέµελης» του ηλεκτρονικού περιοδικού «Αναγνώστης». Επίσης, έχει βραβευθί για το σύνολο του έργου της με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας 2019 (Μεγάλο Βραβείο Γραμμάτων). Διηγήματα και μυθιστορήματά της έχουν µεταφραστεί σε πολλές ευρωπαϊκές γλώσσες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet