Η θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς
Πολιτισμός

Η θεατρική παράσταση «Οι Ηλίθιοι» στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς

Την Τρίτη 14 και την Τετάρτη 15 Ιουνίου, στις 21:00, το Θεατρικό Εργαστήρι Χαλανδρίου θα παρουσιάσει στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς την παράσταση «Οι Ηλίθιοι» του Νηλ Σάιμον σε σκηνοθεσία της Αγνής Χιώτη. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Πρόκειται για μία ρομαντική κωμωδία για τους κατοίκους ενός χωριού, που εξαιτίας μιας κατάρας, εδώ και 200 χρόνια, έχουν καταδικαστεί να είναι για πάντα ηλίθιοι. Ο καινούριος δάσκαλος του χωριού, με τον ερχομό του, φέρνει τα πάνω κάτω. Αφού
ερωτεύεται την κόρη του γιατρού του χωριού και θεωρώντας τις κατάρες… κουταμάρες, ψάχνει να βρει έναν τρόπο ώστε να σπάσει «την κατάρα» και να τους λύσει από τα δεσμά τους.

Σε αυτό το έργο ο Νηλ Σάιμον είναι σαν να μας κάνει μέτοχους σε ένα παιχνίδι. Σε ένα παιχνίδι, στο οποίο κερδίζεις, αρκεί να πιστέψεις ότι θα κερδίσεις. Μιλάμε για την δύναμη που έχουμε οι άνθρωποι, όταν αναγνωρίζουμε ποιοι είμαστε. Και δυστυχώς ή
ευτυχώς είμαστε ό,τι πιστεύουμε πως είμαστε.

Μέσα από μια παραμυθένια συνθήκη ο έρωτας… ως ο σκοπός της υπάρξεως του ανθρώπου, αλλάζει την ιστορία ενός ολόκληρου χωριού.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet