Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης
Κοινωνία

Η Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Το δικαίωμα όλων για ισότιμη και ανεμπόδιστη πρόσβαση στα έργα του πολιτισμού και της τέχνης υπερασπίζεται ο Δήμος Χαλανδρίου για πέμπτη συνεχή χρονιά με τη συνεργασία του με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών στο Φεστιβάλ Ρεματιάς για τη δημιουργία προσβάσιμων παραστάσεων στο περιεχόμενο.

Ειδικότερα, το φετινό καλοκαίρι με τις ιδιαίτερες συνθήκες που επικρατούν λόγω της πανδημίας, η συνεργασία αυτή αποκτά, για το Φεστιβάλ Ρεματιάς, ακόμη μεγαλύτερη σημασία, όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Με αφορμή τις πρωτοβουλίες των διοργανωτών του Φεστιβάλ προς αυτήν την κατεύθυνση, ο Δήμος Χαλανδρίου επισημαίνει:

«Η καραντίνα που επιβλήθηκε σε όλους και όλες για την προστασία από τον κορωνοϊό, με τις αρνητικές επιπτώσεις της στην κοινωνία, έπληξε περισσότερο τα ανάπηρα άτομα τα οποία βρέθηκαν σε συνθήκες απομόνωσης συχνά απειλητικής για τη διαβίωσή τους.

»Παράλληλα, η κρίση που γνωρίζουν σήμερα εξαιτίας των ίδιων συνθηκών οι δημιουργοί πλήττει επίσης διπλά τους ανάπηρους καλλιτέχνες και τις ανάπηρες καλλιτέχνιδες. Για όλους αυτούς τους λόγους, το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 εκφράζει την ιδιαίτερη ικανοποίηση και χαρά του για τις φετινές Νύχτες Αλληλεγγύης και τη συνεργασία του με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών για την παρουσίαση προσβάσιμων εκδηλώσεων ως προς το περιεχόμενο που φέρει την πιστοποίηση της».

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2020 – Νύχτες Αλληλεγγύης περιλαμβάνει τρεις, προσβάσιμες στο περιεχόμενο, εκδηλώσεις με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών:

  1. Συναυλία «Ξέμπαρκοι καιροί – Ήχοι εξόριστοι, Τραγουδώντας τον Καββαδία στον καιρό της απόστασης».
  2. Μουσικοθεατρική παράσταση «Ακροπόλ Παλλάς ’61»
  3. Μουσικοθεατρική παράσταση «Pietà»

Όπως ενημερώνουν οι διοργανωτές, η συναυλία θα πραγματοποιηθεί με ταυτόχρονη διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και Ενδογλωσικούς Υπέρτιτλους για (Κ)κωφους/ές και βαρήκοους/ες, ενώ θα διατεθεί ακουστική περιγραφή για τυφλούς/ες και άτομα με προβλήματα όρασης για τα εικαστικά αντικείμενα στον χώρο, με την επιμέλεια και πιστοποίηση της Κίνησης Ανάπηρων Καλλιτεχνών. Ακόμη, το πρόγραμμα του Φεστιβάλ διατίθεται δωρεάν σε μεγαλογράμματη σειρά, γραφή Braille και σε κώδικα QR για τυφλούς/ές και ανθρώπους με προβλήματα όρασης, ενώ οι σκύλοι -οδηγοί τυφλών- είναι ευπρόσδεκτοι/ες με τους
χειριστές/τριές τους.

Η διοίκηση επισημαίνει ότι στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα αναπήρων. Η πρόσβαση για άτομα με κινητικές βλάβες είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

  • Ελεύθερη είσοδος μόνο με δελτίο εισόδου από το viva.gr.
  • Ώρα έναρξης: 9.00 μ.μ.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι θα τηρούνται όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό και το ταμείο του θεάτρου δεν θα λειτουργεί για διάθεση δελτίων εισόδου.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο θα υπάρχει συνεισφορά προαιρετική σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet