Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία 60+ μεταφέρει τον… ιό της επικοινωνίας
Πολιτισμός

Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία 60+ μεταφέρει τον… ιό της επικοινωνίας

Η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία 60+ του Δήμου Χαλανδρίου συνεχίζει να επικοινωνεί με τον δικό της τρόπο και να μεταφέρει μουσικά τον… ιό της επικοινωνίας, που «δημιούργησε» η μαέστρος Ρία Θεοδώρου.

Απαντώντας στην ανάγκη για επικοινωνία που είναι επιτακτική στην εποχή της πανδημίας και με γνώμονα τη διατήρηση της σύνδεσης, της αλληλεγγύης, της επικοινωνίας και της φροντίδας τους ενός για τον άλλο, η κ. Ρία Θεοδώρου ξεκίνησε το μουσικό παιχνίδι. Κάθε μέρα κάθε χορωδός επικοινωνεί με τρία διαφορετικά μέλη για μια μουσική καλημέρα. Έτσι όλοι επικοινωνούν, λαμβάνουν  και προσφέρουν λόγια φροντίδας, χαράς και αισιοδοξίας! 

«Είναι ένα παιχνίδι επικοινωνίας από όλους προς όλους. Μένουμε σπίτι, είμαστε ασφαλείς», λέει η κ. Θεοδώρου.

Χορωδία με ιστορία

Σημειώνεται ότι η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία Τρίτης Ηλικίας 60+ του Δήμου Χαλανδρίου ιδρύθηκε το 1990, με τη συμμετοχή μικρής ομάδας φιλόμουσων μελών, τα οποία ανέλαβε να οργανώσει και να διδάξει ανιδιοτελώς ο κ. Γεώργιος Δαμίρης. Οι πρώτες εμφανίσεις της έγιναν στις τοπικές εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου.

Η Χορωδία έχει πλέον στο ιστορικό της πολλές παραστάσεις που της έχουν εξασφαλίσει σειρά εγκωμιαστικών σχολίων. Αξέχαστη έχει μείνει στα μέλη της η παρουσία τους στην Προεδρία της Δημοκρατίας, όπου, κατόπιν προσκλήσεως, τραγούδησαν ενώπιον του τότε προέδρου Κωστή Στεφανόπουλου.

Τον Οκτώβριο του 2014 τη διεύθυνσή της ανέλαβε η διπλωματούχος πιανίστα, θεωρητικός και μουσικοπαιδαγωγός Ρία Θεοδώρου. Τα μέλη της από 19 που ήταν τότε έχουν φτάσει πλέον τα 55 και έχουν να επιδείξουν εξαιρετικές εκτελέσεις σε όλα σχεδόν τα είδη του ελληνικού ρεπερτορίου σε τετράφωνες επεξεργασίες.

Αφιερώματα στο παραδοσιακό τραγούδι, σύγχρονα και έντεχνα τραγούδια αλλά και τραγούδια μιας άλλης εποχής, όπως οι καντάδες, είναι μερικά μόνο από τα είδη με τα οποία έχει ασχοληθεί η Χορωδία 60+.

Από τον Οκτώβριο του 2014 έως και σήμερα η Χορωδία 60+ έχει πραγματοποιήσει πλήθος παρουσιάσεων σε πολιτιστικούς χώρους του Δήμου, σε ιδρύματα, νοσοκομεία, Ιερούς Ναούς, στον προαύλιο χώρο του ΚΑΠΗ του Δήμου τις νύχτες με πανσέληνο, σε συνεργασία με την χορωδία της ΕΡΤ.

Και επιπλέον αφιέρωμα στον Μάνο Χατζιδάκη στο θέατρο Ξυλοκάστρου και συναυλίες στις φυλακές Κορίνθου και Αυλώνα, αλλά και στον Δήμο Αθηναίων στο πλαίσιο συνεργασίας χορωδιών τρίτης ηλικίας.

Από το 2016 ο Δήμος Χαλανδρίου οργανώνει το Καλλιτεχνικό Φεστιβάλ Τρίτης Ηλικίας, όπου χορωδίες από διάφορες περιοχές της χώρας μας συμμετέχουν σε αυτό. Τον Νοέμβριο του 2016, η Χορωδία 60+ συμμετείχε στο Φεστιβάλ ΕΔΔΥΠΥ του Δήμου Αμαρουσίου μεταξύ χορωδιών της Αττικής και στη συνέχεια σε αντίστοιχα φεστιβάλ των Δήμων Μελισσίων και Μεταμόρφωσης.

Με την ετήσια δράση της η Μικτή Πολυφωνική Χορωδία 60+ του Δήμου Χαλανδρίου προσφέρει περισσότερες από 10 συναυλίες, με γνώμονα τον Πολιτισμό και την αγωγή της ψυχής των μελών αλλά και των θεατών της.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet