Θρίαμβος για την παράσταση «Έρωτας – Θάνατος – Θρίαμβος» στο Αετοπούλειο
Πολιτισμός

Θρίαμβος για την παράσταση «Έρωτας – Θάνατος – Θρίαμβος» στο Αετοπούλειο

Την εμπειρία μιας βραδιάς που «ξόρκισε» τον φόβο και τη θλίψη από τον έρωτα, τον θάνατο και τον θρίαμβο έζησαν δεκάδες άνθρωποι που γέμισαν ασφυκτικά για μια ακόμη φορά, το Σάββατο 13 Μαΐου, το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο, στο πλαίσιο του κύκλου εκδηλώσεων «Όταν η ποίηση συναντά τη μουσική».
Με τη μουσική παράσταση «Έρωτας – Θάνατος – Θρίαμβος», ελεγεία σε τρεις πράξεις, που είχε ως κεντρικό άξονα το έργο του F.G. Lorca, «Romancero gitano» (τσιγγάνικο τραγουδιστάρι), επτά κιθάρες και μια μαγική φωνή από το μουσικό σύνολο Guitarte Ensemble, ταξίδεψαν τους θεατές στα μύχια της ψυχής τους, ενώ εκείνοι ανταπέδωσαν χειροκροτώντας όρθιοι για πολλή ώρα.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης παρουσιάστηκε ολόκληρος ο κύκλος τραγουδιών του Μίκη Θεοδωράκη, «Romancero gitano», βασισμένος σε επτά ποιήματα του Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε ποιητική απόδοση στα ελληνικά από τον Οδυσσέα Ελύτη. Με αφορμή τις αναφορές του Λόρκα στον έρωτα και στον θάνατο, ξετυλίχθηκε ένα νήμα που συνδέει τον αρχαίο ποιητή Σείκιλο και τη Σαπφώ με τον ποιητικό λόγο του Γερμανού λογοτέχνη Richard Dehmel (1863 – 1920). Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν επίσης μουσικά ιντερμέδια με έργα των Βιβάλντι, Σαίνμπεργκ, Χατζιδάκι, Θεοδωράκη κ.ά.

Την παράσταση παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Χαλανδρίου, Σίμος Ρούσσος, και ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας – Περιβάλλοντος, Δημήτρης Χριστουλάκης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet