Μαγευτικό ταξίδι στον αρχαίο Δήμο Φλύας από την «Αργώ Χαλανδρίου»
Πολιτισμός

Μαγευτικό ταξίδι στον αρχαίο Δήμο Φλύας από την «Αργώ Χαλανδρίου»

Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του πολιτιστικού-επιστημονικού Συλλόγου «Αργώ Χαλανδρίου» που είχε ως θέμα το Αρχαίο Χαλάνδρι.

Σύλλογος «Αργώ»Πολλές δεκάδες πολιτών του Χαλανδρίου ανταποκρίθηκαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου, στο κάλεσμα και γέμισαν την αίθουσα του κέντρου Νεότητας του Δήμου Χαλανδρίου παρακολουθώντας με μεγάλο ενδιαφέρον, την ομιλία της αρχαιολόγου της Β΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων Ντόρας Τζεφέρη η οποία παρουσίασε ιστορικά στοιχεία του αρχαίου δήμου της «Φλύας» καθώς και τεκμηριώσεις που έχουν προκύψει από τις νεότερες και προηγούμενες ανασκαφές της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας στην περιοχή.

Στη συνέχεια υποβλήθηκαν ερωτήσεις, ενώ στη συζήτηση που ακολούθησε τονίσθηκε από τους παρευρισκόμενους η αξία της πρωτοβουλίας που ανέλαβε ο Σύλλογος «Αργώ» για την ανάδειξη των ιστορικών στοιχείων του Χαλανδρίου, η συνέχεια και υποστήριξη που πρέπει να έχει αυτή η προσπάθεια.

Τη συζήτηση, με θέμα «Φλύα, το Αρχαίο Χαλάνδρι, περιήγηση στον χώρο και στον χρόνο», που είχε εξαιρετική επιτυχία, συντόνισε η πρόεδρος του Συλλόγου Μαρίνα Λυκιαρδοπούλου.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, ο δήμαρχος Χαλανδρίου Σίμος Ρούσσος, ο πρώην δήμαρχος Γιώργος Κουράσης, η περιφερειακή σύμβουλος Αττικής Σοφία Κορωναίου, οι αντιδήμαρχοι Πολιτισμού και Οικονομικών Σέργιος Γκάκας και Έλενα Χριστούλη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιώργος Θωμάς (πρώην γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού) και Ευγενία Κατούφα, καθώς επίσης πολλά μέλη άλλων συλλόγων και φορέων του Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet