Μια μοναδική… νύχτα αλληλεγγύης υπό βροχή στη Ρεματιά Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Μια μοναδική… νύχτα αλληλεγγύης υπό βροχή στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Μια συγκλονιστική εμπειρία, χωρίς προηγούμενο, μοιράστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 17 Ιουλίου 2017 όσοι βρέθηκαν στο Θέατρο της Ρεματιάς, κόντρα στην αγωνία για τον καιρό. Ο ηθοποιός Θωμάς Κινδύνης έδωσε ένα σπάνιο ρεσιτάλ ερμηνείας μεταφέροντας στη σκηνή το αριστούργημα του Ντοστογιέφσκι «Το όνειρο ενός γελοίου» σε σκηνοθεσία Άννας-Σεβαστής Τζίμα.

Ο σπουδαίος ηθοποιός ερμήνευσε το μεγαλύτερο μέρος της παράστασης υπό βροχή, ενώ ελάχιστες ήταν οι αποχωρήσεις θεατών όταν άρχισαν να πέφτουν οι πρώτες σταγόνες… Στην πλειονότητά τους οι εκατοντάδες θεατές αρνήθηκαν να εγκαταλείψουν τις θέσεις τους ακόμη και όταν η βροχή δυνάμωσε και ο Θωμάς Κινδύνης «βγήκε» ευγενικά για λίγο από τον ντοστογιεφσκικό ήρωα για να απευθυνθεί ο ίδιος στο κοινό: «Αν η βροχή είναι πολύ ενοχλητική να σταματήσουμε…». Η στήριξη των θεατών υπήρξε αυθόρμητη και ένθερμη με ένα συλλογικό βροντερό «όχι» κι ένα πολύ δυνατό χειροκρότημα.

Με την ίδια γενναιοδωρία ο ηθοποιός αντάμειψε το κοινό που έμεινε να ανακαλύψει τα μύχια νοήματα του Ντοστογιέφσκι μέχρι το τέλος της παράστασης. Πολλοί άνοιξαν τις ομπρέλες τους, άλλοι κάλυψαν τα κεφάλια τους με καπέλα και κουκούλες, κάποιοι αναζήτησαν προστασία κάτω από το υπόστεγο στο κιόσκι του Κοινωνικού Παντοπωλείου, αλλά κανείς δεν έβαλε τη βροχή πάνω από την ανάγκη του να επικοινωνήσει με τους άλλους και  να συμμετέχει στην από σκηνής υπαρξιακή αγωνία «ενός γελοίου ανθρώπου». Στο τέλος της παράστασης οι θεατές σηκώθηκαν όρθιοι για να αποθεώσουν τον ηθοποιό με ένα ιδιαίτερα παρατεταμένο χειροκρότημα φωνάζοντας «Μπράβο!». «Μπράβο σε εσάς!» ανταπέδωσε ο Θωμάς Κινδύνης μιλώντας πια προσωπικά στο κοινό για την επικοινωνία και την αγάπη, βασικές έννοιες που πραγματεύεται «Το όνειρο ενός γελοίου» και που πραγματώθηκαν στη Ρεματιά μέσα από την παράσταση της Δευτέρας. «Σήμερα επικοινωνήσαμε», είπε με πάθος ο ηθοποιός.

Με ανακοίνωσή του ο διοργανωτής του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2017 – «Νύχτες Αλληλεγγύης» Δήμος Χαλανδρίου ευχαριστούν τον Θωμά Κινδύνη, το Θέατρο Μορφές Έκφρασης και τους θεατές της παράστασης που, όπως σημειώνεται, «πραγμάτωσαν με τη στάση τους το νόημα και τις αξίες του Φεστιβάλ Ρεματιάς: τα έργα του πολιτισμού και της τέχνης, ακόμη περισσότερο στις αντίξοες συνθήκες, είναι έργα επικοινωνίας, αγάπης και αλληλεγγύης».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet