Μουσική από τη Λατινική Αμερική στη Ρεματιά Χαλανδρίου
Πολιτισμός

Μουσική από τη Λατινική Αμερική στη Ρεματιά Χαλανδρίου

Μια μεγάλη παρέα μουσικών από χώρες της Λατινικής Αμερικής (Περού, Βολιβία, Αργεντινή, Κούβα, Μεξικό, Χιλή) και από την Ελλάδα ανταμώνουν και πάλι φέτος, την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου, στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης, για να παίξουν και να τραγουδήσουν παραδοσιακές και επαναστατικές μελωδίες από τη Λατινική Αμερική, καθώς, επίσης, συνθέσεις του Χιλιανού Alejandro Diaz, ενώ από τη βραδιά δεν θα λείψει η αναφορά και σε ελληνικά μουσικά στοιχεία.

Ο Alejandro Diaz στο Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018

Θα παρουσιαστούν συνθέσεις των Victor Jara, Violeta Para, Quilapayun, IntiIllimani, Atahualpa Yupanqui, Daniel Viglietti, Patricio Manns, Alejandro Diaz, αλλά και τραγούδια του Ισπανικού Εμφυλίου.

Κατά τη διάρκεια της βραδιάς θα ακουστούν παραδοσιακά όργανα (έγχορδα, πνευστά και κρουστά ) από την περιοχή των Άνδεων και της Καραϊβικής, αλλά και σύγχρονα όργανα, όπως τα tenorsax, sopranosax, φλάουτο τραβέρσο, πιάνο, βιολί, κοντραμπάσο και ακορντεόν.

Ερμηνεύουν οι μουσικοί: Martha Moreleón (τραγούδι, παραδοσιακά κρουστά), Pedro Fabian (τραγούδι, congas, bongó, timbales, d΄jembe, παραδοσιακά έγχορδα και πνευστά), Alejandro Diaz (τραγούδι, κιθάρα, timbales, congas, παραδοσιακά έγχορδα και πνευστά), Δημήτρης Καραγιάννης (tenorsax, sopranosax,  φλάουτο τραβέρσο), Κωστής Βαζούρας (altosax, sopranosax, φλάουτο τραβέρσο), Δημήτρης Παπαδόπουλος (τρομπέτα), Χρήστος Αλεξάκης (τρομπόνι), Oscar Pozo Ramos, Carlos Villasis, Eduardo Villasis, José Fabian (τραγούδι, κιθάρα, παραδοσιακά κρουστά και πνευστά), Λεωνίδας Πλιάτσικας (congas), Παντελής Μπενετάτος (πιάνο), Γιώργος Ρούλος (babybass), Γιώργος Ζαρίας (βιολί).

Συμμετέχουν οι: Nora Moreleon, Mariana Kútulas Vrsalovic, Γιώργος Μπαρδάκης.

Επιμέλεια – ενορχήστρωση: Alejandro Diaz

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι το χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Ελεύθερη είσοδος.

Ώρα έναρξης: 8.30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Προσκαλώντας τους πολίτες να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ και να προσφέρουν για όσους συνανθρώπους μας έχουν ανάγκη, ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει τα εξής: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet