Μουσικο-θεατρική παράσταση από τη Βενεζουέλα στο Χαλάνδρι στις 24 Οκτωβρίου
Πολιτισμός

Μουσικο-θεατρική παράσταση από τη Βενεζουέλα στο Χαλάνδρι στις 24 Οκτωβρίου

Τη μουσικό-θεατρική παράσταση «Θεοί και Αποχαιρετισμοί – Η Λατινική Αμερική στη φωνή μου» παρουσιάζει η πρεσβεία της Μπολιβαριανής Δημοκρατίας της Βενεζουέλας στην Ελλάδα, στο πλαίσιο του 13ου Φεστιβάλ Ελληνο-Ιβηροαμερικανικής «Λογοτεχνίας εν Αθήναις» (Φεστιβάλ ΛΕΑ), την Κυριακή 24 Οκτωβρίου, στις 18.30, στο Εθνομουσικολογικό Ίδρυμα «Πέτρου Γ. Ζήση» (Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι).

Η παράσταση πραγματοποιείται με τη στήριξη του Δήμου Χαλανδρίου, του Κέντρoυ Γλωσσών και Πολιτισμών της Ιβηρικής και Λατινικής Αμερικής «Abanico», του Εθνομουσικολογικού Ιδρύματος «Πέτρου Γ. Ζήση», καθώς και του Συλλόγου Θεάτρου Διόνυσος και Απόλλων, με σκοπό μία πρώτη γνωριμία με τις πολιτιστικές πτυχές των δύο λαών.

Η παράσταση, την οποία παρουσιάζουν ο Σύνδεσμος Λαϊκού Τραγουδιού της Βενεζουέλας (ΑΟΙΔΟΣ) και το Θέατρο Ρεπερτορίου της Λατινικής Αμερικής (ΘΕΑΤΡΕΛΑ), αποτελείται από αποσπάσματα ποιημάτων, τραγουδιών και μονολόγων 25 ποιητών και δραματουργών της Λατινικής Αμερικής,

Το μουσικο-θεατρικό έργο θα πραγματοποιηθεί στα ισπανικά, με ελεύθερη είσοδο, ενώ όπως αναφέρει η δημοτική αρχή «το κοινό θα μπορέσει να απολαύσει τις ερμηνείες αναγνωρισμένων Βενεζουελανών ηθοποιών και τραγουδιστών, όπως ο πρωταγωνιστής του Εθνικού Θεατρικού Θιάσου της Βενεζουέλας Λούντβιχ Πινέδα και ο σκηνοθέτης και ιδρυτής των ΘΕΑΤΡΕΛΑ και ΑΟΙΔΟΣ, Κώστας Παλαμήδης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet