«Να πεθαίνεις στα 30» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς
Πολιτισμός

«Να πεθαίνεις στα 30» στο Φεστιβάλ Ρεματιάς

Το γαλλικό ντοκιμαντέρ «Να πεθαίνεις στα 30» θα προβληθεί στο Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς Χαλανδρίου το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ρεματιάς.

Τη σκηνοθεσία του ασπρόμαυρου ντοκιμαντέρ, διάρκειας 97΄, υπογράφει ο Ρομάν Γκουπίλ.

Περίληψη

Είναι μια μοναδική μαρτυρία «από τα μέσα» για όλους αυτούς που προτίμησαν «να καούν παρά να σκουριάσουν», για αυτούς που πραγματικά πλήρωσαν το τίμημα της ουτοπίας, αυτούς που πίστεψαν σχεδόν παθολογικά στην δυνατότητα ενός καλύτερου κόσμου. Το «Να πεθαίνεις στα τριάντα σου» είναι η τελευταία λέξη για τον γαλλικό Μάη, γλυκόπικρη, ανάλαφρη, ασπρόμαυρη, ανήσυχη κι αντικομφορμιστική, όπως κι οι πρωταγωνιστές της. Ούτε πένθιμη ελεγεία, ούτε αναπόληση των «παλιών καλών καιρών».

Χρυσή Κάμερα Φεστιβάλ Καννών 1982.

Υπόθεση

Πολιτικός μέντορας του σκηνοθέτη, αλλά και κολλητός του, τότε, ο Μισέλ Ρεκανατί, ταγμένος επαναστάτης, παρών σε κάθε διαδήλωση, σε κάθε σύγκρουση, σε δεκάδες συζητήσεις. Κι ο Μάης πέρασε κι ο Ρομάν Γκουπίλ μπλέχτηκε για τα καλά με το σινεμά, ενώ ο Μισέλ αγωνιζόταν να προσαρμοστεί στις καινούργιες εποχές. Δεν το κατάφερε ποτέ, το 1978, πριν κλείσει τα τριάντα χρόνια του, έδωσε τέλος στη ζωή του. Ο Ρομάν συγκεντρώνει το υλικό που τραβούσε τις μέρες της εξέγερσης και αποχαιρετά τον αγαπημένο του φίλο και μαζί του και τις μέρες της αθωότητας.

Ώρα έναρξης: 21:00

Είσοδος ελεύθερη.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet