Ξεκινά το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης
Πολιτισμός

Ξεκινά το δεύτερο μέρος του Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης

Με πιο πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων συνεχίζονται στη Ρεματιά οι «Νύχτες Αλληλεγγύης», ύστερα από την ανάπαυλα των αυγουστιάτικων διακοπών. Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018, το οποίο είναι αφιερωμένο στη μνήμη της Καλλιόπης Μουστάκα, δωρήτριας του Αετοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Χαλανδρίου, κάνει επανεκκίνηση αύριο, Τετάρτη 22 Αυγούστου, με την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας «Ο Συλλέκτης» «(The Collector» – έτος παραγωγής 1965) σε σκηνοθεσία Γουίλιαμ Γουάιλερ από το 8o Φεστιβάλ Θερινού Κινηματογράφου της Αθήνας (8th Athens Open Air Film Festival).

Μέχρι και τις 22 Σεπτεμβρίου ακολουθούν 22 ακόμη προγραμματισμένες εκδηλώσεις από όλο το φάσμα των παραστατικών τεχνών (από τις οποίες οι 19 έχουν ελεύθερη είσοδο),ενώ μέχρι τις 25 του μήνα θα πραγματοποιηθούν και οι αναβληθείσες εκδηλώσεις από το πρώτο μέρος του φεστιβάλ.

Το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 περιλαμβάνει ισότιμα εκδηλώσεις από καταξιωμένους καλλιτέχνες και νέους δημιουργούς. Ωστόσο ανάμεσα στις Νύχτες Αλληλεγγύης του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου υπάρχουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του Δήμου Χαλανδρίου, ορισμένες με ιδιαίτερη σημασία για την πολιτιστική ζωή της πόλης:

Ο Θάνος Μικρούτσικος παρουσιάζει στις 29 Αυγούστου στη Ρεματιά μια μοναδική συναυλία με τρία πιάνα, τρεις φωνές κι ένα πνευστό. Όπως έχει ήδη ανακοινώσει η Διεύθυνση Πολιτισμού του Δήμου Χαλανδρίου, η είσοδος στη συγκεκριμένη συναυλία, η οποία είναι δωρεάν, θα γίνει κατ΄ εξαίρεση αποκλειστικά με την επίδειξη κάρτας εισόδου, εξαιτίας της περιορισμένης χωρητικότητας του θεάτρου, αλλά και της μορφής της εκδήλωσης. Η κάρτα θα ισχύει για ένα άτομο και οι ενδιαφερόμενοι/ες θα μπορούν να την προμηθεύονται από την Τρίτη 21 Αυγούστου, από το κεντρικό ΚΕΠ Χαλανδρίου (οδός Γρ. Γυφτοπούλου), το οποίο είναι προσβάσιμο σε ανάπηρους/ες, από τις 9:00 π.μ. έως τη 1:30 μ.μ. και από το Αετοπούλειο Πολιτιστικό Κέντρο (Φιλικής Εταιρείας και Τομπάζη), από τις 9:00 π.μ. έως τις 3:00 μ.μ. Οι κάρτες είναι ατομικές, απευθύνονται σε θεατές άνω των 10 ετών και ο μέγιστος αριθμός που μπορεί να προμηθευτεί κανείς είναι τέσσερις. Τη συγκεκριμένη βραδιά, που είναι αφιερωμένη στο Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου, οι πόρτες του θεάτρου θα ανοίξουν στις 8:00 μ.μ., ενώ δεν θα επιτρέπεται η είσοδος μετά την έναρξη της συναυλίας.

Από τις 30 Σεπτεμβρίου, με την παράσταση «Σόλων και Κροίσος», από την Ομάδα Iris έως και τις 14 Σεπτεμβρίου (και αφού είχε προηγηθεί η παράσταση «Αντιγόνη» από το ΘΕΑΜΑ στις 22 Ιουλίου) το Φεστιβάλ Ρεματιάς 2018 – Νύχτες Αλληλεγγύης εντάσσει στο πρόγραμμά του ύστερα από τη συνεργασία του Δήμου Χαλανδρίου με την Κίνηση Ανάπηρων Καλλιτεχνών τέσσερις ακόμη εκδηλώσεις προσβάσιμες ως προς το περιεχόμενο. Πρόκειται για τη συνέχιση μιας προσπάθειας για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων ώστε οι παραστατικές τέχνες να απευθύνονται σε όλους και όλες, που έχει ξεκινήσει από το 2016, κλιμακώθηκε πέρυσι με τη μεγάλη συναυλία του Αλκίνοου Ιωαννίδη και διαρκώς διευρύνεται ώστε να μπορούν να απολαύσουν ισότιμα την τέχνη οι πολίτες με αναπηρία. Το αναλυτικό πρόγραμμα των προσβάσιμων παραστάσεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες μέρες.

Στις 6 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η αναβληθείσα συναυλία – αφιέρωμα και αποχαιρετισμός του Μάνου Ελευθερίου, που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 25 Ιουλίου, ημερομηνία που έμελλε να βρίσκεται λίγες μέρες μετά την απώλεια του μεγάλου μας στιχουργού αλλά και κατά τη διάρκεια των τραγικών γεγονότων που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές. Τα τρόφιμα και τα άλλα είδη πρώτης ανάγκης που θα συγκεντρωθούν τη συγκεκριμένη βραδιά θα διατεθούν στη Στέγη Ανηλίκων και Εφήβων Σύρου, σύμφωνα με την επιθυμία της οικογένειας του Μάνου Ελευθερίου για την ενίσχυση της συγκεκριμένης δομής αντί προσφοράς στεφάνων.
Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Δήμου Χαλανδρίου, η σύσταση της οποίας βρίσκεται στα πρώτα της βήματα, κάνει την παρθενική της εμφάνιση στο Φεστιβάλ Ρεματιάς καθώς μέλη της θα συμμετέχουν στη μουσική παράσταση της Underground Youth Orchestra στις 21 Σεπτεμβρίου.

Με ανακοίνωσή του ο Δήμος Χαλανδρίου καλεί όλους τους πολίτες να συμμετάσχουν στη μεγάλη γιορτή της πόλης εκφράζοντας, όπως επισημαίνει, «την αγάπη μας για την τέχνη και τον πολιτισμό και την αλληλεγγύη μας με τη συνεισφορά ειδών πρώτης ανάγκης για τις κοινωνικές δομές της πόλης».

Στο Θέατρο της Ρεματιάς υπάρχουν οριοθετημένες θέσεις για ανάπηρα και εμποδιζόμενα πρόσωπα, ύστερα από πρωτοβουλία της Κίνησης Αναπήρων Καλλιτεχνών, καθώς και τουαλέτα ΑμεΑ. Η πρόσβαση για άτομα με κινητική αναπηρία είναι δυνατή με αυτοκίνητο μέχρι τον χώρο του θεάτρου όπου υπάρχουν δύο θέσεις στάθμευσης αναπηρικών οχημάτων.

Οι εκδηλώσεις του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου ξεκινούν κατά βάση στις 8:30 μ.μ.

Αντί εισιτηρίου στις παραστάσεις με ελεύθερη είσοδο προαιρετική είναι η συνεισφορά σε τρόφιμα, φάρμακα, σχολικά και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου, το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Χαλανδρίου και για τις δομές αλληλεγγύης στους πρόσφυγες.

Προσκαλώντας τους πολίτες στις «Νύχτες Αλληλεγγύης» ο Δήμος Χαλανδρίου σημειώνει: «Το Φεστιβάλ Ρεματιάς προσφέρει την τέχνη, εμείς την αλληλεγγύη. Προσφέρουμε τρόφιμα, φάρμακα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για την επιβίωση των συνανθρώπων μας που πλήττονται από την κρίση».

Ευριπίδειο Θέατρο Ρεματιάς: πεζόδρομος Προφήτη Ηλία, Πολύδροσο Χαλανδρίου.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet