Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών στη γκαλερί «Χρυσόθεμις»
Πολιτισμός

Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής νέων καλλιτεχνών στη γκαλερί «Χρυσόθεμις»

Ομαδική έκθεση Ζωγραφικής πέντε νέων καλλιτεχνών με τίτλο «Παρουσίες» οργανώνει η γκαλερί «Χρυσόθεμις».

Πρόκειται για τους καλλιτέχνες Δημήτρη Γιαννακόπουλο, Γιώργο Κορμπάκη, Αλεξάνδρα Μπαρή, Aπόστολο Πλαχούρη και Νεφέλη Σουλακέλλη.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015, στις 19:30, στον χώρο της γκαλερί, επί της οδού 25ης Μαρτίου 20, στο Χαλάνδρι.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως το Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015.

Οι ίδιοι οι καλλιτέχνες σημειώνουν σχετικά:

Η εν λόγω έκθεση πραγματεύεται την ανθρώπινη παρουσία.

Ένα θέμα που εμφανίζεται στην ιστορία της Τέχνης, ήδη από τις απαρχές της και δεν έλειψε ποτέ από τη θεματολογία καμίας περιόδου μέχρι σήμερα.

Οι καλλιτέχνες αποδίδουν ο καθένας με τη δική του ματιά αυτήν την έννοια, άλλοτε συγκλίνοντας και άλλοτε αποκλίνοντας, συνθέτοντας εν τέλει μια σφαιρική προσέγγιση του ιδίου θέματος.

Επάνω σε αυτόν τον άξονα, θα συναντήσουμε τον Άνθρωπο ως παρουσία, απουσία, αίσθηση και ατμόσφαιρα σε σχέση με τον οικείο χώρο στον οποίο ενυπάρχει, με τα αντικείμενα που τον περιβάλλουν και τις αντανακλάσεις του φωτός να ιχνηλατούν τη μορφή του σαν μια άυλη ανάμνηση.

Ενίοτε ως φιγούρες με έκδηλη ψυχολογική φόρτιση, έντονο ερωτισμό και ενστικτώδεις ενορμήσεις που μπορούν να μετατρέψουν τον άνθρωπο
σε μυθικό τέρας.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet