Ομιλία μνήμης και μάθησης για το παλιό Χαλάνδρι
Πολιτισμός

Ομιλία μνήμης και μάθησης για το παλιό Χαλάνδρι

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στην εκδήλωση του Συλλόγου «Αργώ» με θέμα «Μνήμες από το παλιό Χαλάνδρι» και με ομιλητή τον κ. Κωνσταντίνο Κατσουλιέρη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ίδρυμα Π. Ζήση.

Το κλίμα της εκδήλωσης, την οποία παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, εκατοντάδες Χαλανδραίοι, ήταν εξαιρετικά θερμό γιατί, όπως αναφέρεται, «κατάφερε να φέρει κοντά παλαιότερους κατοίκους της πόλης που ήρθαν για να θυμηθούν και νεότερους που ήρθαν για να μάθουν. Το σημαντικότερο είναι ότι έδωσε την ευκαιρία στους ανθρώπους που έζησαν στο παλιό Χαλάνδρι να συναντηθούν ξανά όλοι μαζί».

Ο ομιλητής κ. Κατσουλιέρης, ο οποίος γεννήθηκε και έζησε όλα του τα χρόνια στο Χαλάνδρι και έχει κάνει έρευνες για την ιστορία του, ξεκίνησε με λίγα λόγια για το Αρχαίο Χαλάνδρι, συνέχισε με τις αρχές του 20ου αιώνα και επικεντρώθηκε στις δεκαετίες του ΄50 και ΄60, τους δρόμους από χώμα, τα σχολεία, τα μαγαζιά της πλατείας και τους ανθρώπους τους, το νυφοπάζαρο, τους χαρακτηριστικούς τύπους, τις εκκλησίες, τις ταβέρνες, τους κινηματογράφους, τις πρώτες υπηρεσίες, την πλατεία κ.λπ.

Ο Σύλλογος «Αργώ Χαλανδρίου» ευχαριστεί, στην ανακοίνωσή του, και δημόσια, τόσο τον κ. Κατσουλιέρη για τη συμμετοχή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση του, όσο και το Ίδρυμα Π. Ζήση για τη φιλοξενία της εκδήλωσης.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet