«Ο εγγονός της Άννας» στη Λέσχη Ανάγνωσης «Αργώ»
Πολιτισμός

«Ο εγγονός της Άννας» στη Λέσχη Ανάγνωσης «Αργώ»

Στη νέα  συνάντηση της Λέσχης Ανάγνωσης του Πολιτιστικού – Επιστημονικού Συλλόγου «Αργώ», ο συγγραφέας Γιώργος Μπουγελέκας θα παρουσιάσει το βιβλίο του «Ο εγγονός της Άννας» και θα ακολουθήσει συζήτηση για το βιβλίο.

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018 στις 19:00 στα γραφεία του Συλλόγου (Σοφ. Βενιζέλου 20 & Καραολή-Δημητρίου, κέντρο Χλανδρίου).

Την εκδήλωση θα συντονίσει η φιλόλογος Γεωργία Τεμπέλη.

Οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τη συζήτηση μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη Λέσχη Ανάγνωσης αποστέλλοντας μήνυμα στο e-mail [email protected].

Πρόσκληση στην παρουσίαση του βιβλίου «Ο εγγονός της Άννας»
Λίγα λόγια για το βιβλίο

Αθήνα 2012. Ο Ιάκωβος, ο μικρός εγγονός της Άννας, Εβραίας που γλίτωσε από τις θηριωδίες των Ναζί, γοητεύεται από τα συνθήματα και τις πρακτικές των σημερινών οπαδών τους. Αποφασισμένη να τον προστατεύσει, η Άννα θα του μιλήσει για την Ιστορία.

Με οδηγό τις αναμνήσεις της, μέσα από την πορεία της στις γειτονιές και στους δρόμους της Αθήνας, ξετυλίγονται πτυχές της ιστορίας των Εβραίων στη διάρκεια της Κατοχής. Οι διώξεις τους, οι πλαστές ταυτότητες τους, η συμμετοχή τους στο ΕΑΜ, η στάση του ραβίνου Μπαρζιλάι, ο ρόλος του αρχιεπίσκοπου Δαμασκηνού, τα αρχεία της Συναγωγής, τα Δεκεμβριανά. Το χθες συνδέεται με το σήμερα, καθώς στα χρόνια της κρίσης επιστρέφει ο εφιάλτης του νεοναζισμού. H Άννα με τις αφηγήσεις της προσφέρει στον εγγονό της μαθήματα ζωής και ανθρωπιάς.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet