Ο Σύλλογος «Αργώ» παρουσιάζει διαδικτυακά την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Χαλανδρίου την Τρίτη 27/4
Πολιτισμός

Ο Σύλλογος «Αργώ» παρουσιάζει διαδικτυακά την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Χαλανδρίου την Τρίτη 27/4

Ο Πολιτιστικό Σύλλογος Χαλανδρίου «Αργώ» προσκαλεί το κοινό, την Τρίτη 27 Απριλίου και ώρα 20:30, στη διαδικτυακή παρουσίαση της Ομάδας Προφορικής Ιστορίας του Χαλανδρίου, με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Η Δεκαετία του 40 και οι Χαλανδραίοι», όπως ενημερώνει το Δ.Σ. του Συλλόγου.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, για το βιβλίο, καθώς και για τη συνολική δράση της Ομάδας, θα μιλήσουν η Νάση Σιαφάκα, συντονίστρια της ΟΠΙΔΗΧ και μέλος του Συλλόγου «Αργώ» και η Νόρα Ανδρεάδη, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου «Αργώ» και μέλος της ΟΠΙΔΗΧ.

Η εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για όλους, μέσω Zoom, επισημαίνει η διοίκηση.

H παρουσίαση θα μεταδοθεί, παράλληλα, και από το κανάλι του Συλλόγου στο YouTube.

Λίγα λόγια για την Ομάδα Προφορικής Ιστορίας από τον Σύλλογο

Η Ομάδα Προφορικής Ιστορίας του Χαλανδρίου είναι μια από τις περίπου 40 Ομάδες ΠΙ, που λειτουργούν πανελλαδικά και δημιουργήθηκε το 2015, με πρωτοβουλία της Νάσης Σιαφάκα, καθηγήτριας του Πανεπιστημίου Αθηνών, και της Τασούλας Βερβενιώτη, ιστορικού, με τη συνδρομή του Δήμου.

Σκοπός της ομάδας (ΟΠΙΔΗΧ), είναι η διάσωση της τοπικής ιστορικής συλλογικής μνήμης μέσα από τις προφορικές μαρτυρίες, που τα μέλη της συλλέγουν από συμπολίτες μας.

Από τις ιστορίες ζωής των αφηγητών, η ομάδα αντλεί τις θεματικές ενότητες που παρουσιάζονται στην πόλη μας, σε συνέδρια και στις πανελλαδικές γιορτές προφορικής ιστορίας (oralhistorygroups.gr). Ανάμεσά τους, σημαντική θέση κατέχουν οι προσφυγικοί συνοικισμοί και οι πρόσφυγες, η καθημερινότητα των κατοίκων διαχρονικά, το Αδριάνειο Υδραγωγείο, η Ρεματιά και η δεκαετία του ’40.

Η τελευταία, παρουσιάστηκε σε ειδική ημερίδα η οποία οδήγησε και στην έκδοση του βιβλίου «η Δεκαετία του 40 και οι Χαλανδραίοι».

Σχετικά άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Υποχρεωτικά πεδία *

Enypografa.gr © 2014 - 2024
Powered by Wisenet